Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til rlr@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Fole kjekt

Her skorter det ikke på avlsinteressen. Lars Terje Nyhus som gjorde oss ­oppmerksom på dette bildet på Facebook kommenterer at det er interessert ungdom i bakgrunnen også! Det er Helene Skare Tangen vi ser på bildet og hun synes det er «fole kjekt for oss jentene å kunne titte litt på kjekke stuter innimellom øktene».

Dagsavdrått over 40 kg 450 dager ut i ­laktasjonen

Mona og Svein Erik Lilleeng har sendt oss bildet av drømmekua si. De skriver at denne førstekalvskua snart må nærme seg norgesrekord i høy produksjon. På et skjermbilde fra melkeroboten framgår det at i perioden 28/1 til 24/2 har middel dagsavdrått vært 40,6. Det er utrolig imponerende 450 dager ut i laktasjonen. Kua er drektig og skal kalve 18/6. Når kua heller aldri har vært sjuk er det ikke rart at det er drømmekua til Mona og Svein. På bildet ser vi kua på vei inn i melkeroboten.

Øystre Hedalsstølen i Øystre Slidre

Nelly hjelper til med mjølking på Øystre Hedalsstølen i Øystre Slidre sommaren 2017.

Gjenbruk av Buskap

Marit Hjellup har sendt oss bildet og skriver: Vil med dette takke for et fint blad (Buskap), og samtidig vise hvordan vi gjenbruker deler av bladet som tapet på do-veggen hjemme hos oss. Fint med godt lesestoff når man gjør sitt fornødne.