Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til rlr@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Koser seg etter beiteslipp

Ingvild marie Nøst skriver til oss: Sender et bilde av ei skikkelig godku som koser seg rett etter utslipp for beitesesongen i fjor. Nå begynner det endelig å bli litt vårtemperaturer også her på Skau gård på Ytterøy, så nå gledes det stort til kyrne får komme ut igjen!

Ronaldo

Hva var vel mer naturlig enn at denne kalven fikk navnet etter Ronaldo? For dem som ikke er fotballinteressert har Ronaldo – en av verdens beste fotballspillere – drakt nr. 7 på Juventus. Foto: Paul Sturla Green

100-tonner og avlsdiplom i Midt-Hordaland

Under Geno-møtet i Midt-Hordaland produsentlag i februar delte Ingunn Nævdal i Geno ut både avls­diplom og diplom for 100-tonner.

Avlsdiplom ble overrakt Turid Bjørndal Njåstad for NRF-oksen 11923 Laastad. Foto: Hans Willy Tuft.

Ole Arne Tysse ble overrakt diplom for 100-tonner 201 Kine. Faren er 5788 Hovde og morfar er 6479 Burik.

Foto: Hans Willy Tuft.

Vandreutstilling Åfjord og Roan

Genokontakt i Åfjord og Roan produsentlag Anne Merete H. Lines skriver: Siste Vandre­utstilling i Åfjord og Roan i Trøndelag var i 2014, og med åtte påmeldte gårder, med tilsammen 36 dyr ble vandreutstillingen i mars en artig og lærerik dag. Det ble stilt dyr i tre klasser, pluss Beste ku, Miss Åfjord og Roan 2019. Miss Åfjord og Roan 2019 er ku nr. 1444 hos Arnhild Saltbones og Odd Arne Sørdahl på Lauvøya i Åfjord. Dette var ei nydelig liten førstekalver etter 11708 ­Midtigaren og med 10795 Hoøen som morfar. Premieutdelingen foregikk på ett kveldsmøte hos Nordalen samdrift, der dommerne Hans Snerting og Mia Maria Liljeholm også fortalte litt om ny avlsplan, og avlstoget.

Ku nr. 1444 hos Arnhild Saltbones og Odd Arne Sørdahl på Lauvøya i Åfjord ble Miss Åfjord og Roan 2019.

Foto: Anne Merete H. Lines

Fra kveldsmøtet hos Nordalen samdrift. Anne Merete H. Lines