Q-bonden

Q-bonden

Redaktører:
Therese Rudi

therese.rudi@kavli.no

og

Thor Lindsø

thor.lindso@kalvi.no

Julebord

Fredag 4. og fredag 11. desember arrangerte Q-meieriene Gausdal sine tradisjonelle julebord, der Q-bønder, avløsere og tankbilsjåfører var invitert. Arrangementet i Gausdal var på Saloon 7null4 i Follebu, med julemiddag og levende musikk. Rita og Simen Volden fikk blomster for levering av nok en oksekalv til Geno. På Dombås fikk bøndene julemiddag på Toftemo og etterpå var det ølsmaking med Hubertus Bryggeri. Valeria Khvalynskaya ble takket for innsatsen etter tre år som produsentrådgiver i Q-meieriene. Det ble to artige kvelder både på Dombås og i Gausdal, og dette er en tradisjon som både vi og bøndene setter stor pris på.

Utdeling av priser

På julebordene delte vi for første gang ut to priser, bacto-prisen og celle-prisen. I Nord var det Ingunn og Kjell Håvard Jøråndstad som vant bactoprisen (geometrisk middel: 3 000) og i Sør var det Solveig og Arnfinn Barlund (geometrisk middel: 4 000). I Nord var det Hildegunn og Morten Olesen som har hatt det laveste celletallet gjennom året (geometrisk middel 64000) og i Sør var det Arnfinn Beitdokken (geometrisk middel: 51 000). Prisene ble delt ut på grunnlag av data hentet fra 1.1.15 -30.11.15. For meieriet er det helt avgjørende med god mjølkekvalitet for å levere kvalitetsprodukter ut til forbruker. Vi gratulerer prisvinnerne, og håper at dette kan være en motivasjon. Vi minner om at god mjølkekvalitet ikke handler om flaks, men om hardt arbeid, kunnskap og gode rutiner.

Nettside

Vi er i gang med å lage ei ny nettside for Q-bonden og ønsker innspill på hva den bør inneholde.

Kavli-fondet

Kavlifondet bruker overskuddet fra Kavli og Q-Meieriene til å støtte humanitært arbeid (50 prosent), forskning (30 prosent) og kultur (20 prosent).

Noen av dem som har mottatt støtte i år er:

  • Stine Sofies Stiftelse – 700 000 kr

  • Ung Kreft – 500 000 kr

  • Gausdal Revmatikerforening – 200 000 kr

  • MC Mot Mobbing – 100 000 kr

Stor gratulasjon til de flotte organisasjonene vi får gleden av å hjelpe i deres videre arbeid!