Forskjellig

Lesernes side

Send oss bilder! Vi ønsker flere bilder fra leserne våre til denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post eller lastes opp på www.filemail.com (bruk buskap@geno.no som mottakeradresse)

FrisKUs-møte

FrisKUs er et tilbud fra Tine Helsetjenester for storfebønder som ønsker å prioritere forebyggende helsearbeid. Ett årlig fagmøte er en del av FrisKUs og 12. februar var 11 medlemmer samlet til fagmøte på Halsteinshov i Løten i Hedmark. Tor Arne Sletmoen fra Geno Global – som driver Halsteinshov sammen med Guro Sveberg – hadde hovedinnlegg om internasjonal melkeproduksjon og NRF. Tine-veterinær Guro Sveberg snakket om endringer i råd om kalveoppdrett de siste ti årene og tanker om de neste ti årene. Foto: Guro Sveberg.

Kåring av Miss Orkdal

I Orkdal ble det nylig arrangert vandreutstilling der 30 kyr fra åtte ulike besetninger deltok. To dommere reiste rundt til de påmeldte besetningene og dømte kyrne.

– Vi var heldige å få med oss markedssjef i Geno, Hans Storlien som dommer siden han allerede var i Trøndelag i forbindelse med storfetreffet i Midt-Norge, forteller Svanhild Bakke, fagkonsulent i Norgesfôr Orkla.

Kriteriene for Miss Orkdal er beste totalsum for kropp/bein og jur. Det var ku nummer 33 Mina hos Nina og Rune Ranøien som fikk denne tittelen. Dommerne beskriver kua som ei harmonisk ung ku med veldig gode bein, godt jurfeste og flott speneplassering. Far til kua er 10763 Refsnes og morfar er 10842 Hustoft. Foto:Svanhild Bakke