Vi i TINE

Vi i TINE

Redigert av
Ann Christin Slettvold

Ann.Christin.Slettvold@tine.no

Mer tid til det som er viktig

Siri og Håvard Kirkhus.

Foto: Privat

På gården i Sandnessjøen sitter bonden Håvard Kirkhus på hele 650 mål jord og driver full melkeproduksjon. – Med AgroSmart-løsningen har jeg fått en lettere og rimeligere hverdag, som gir mer tid til gårdsdrift. Nå slipper jeg store skippertak med regnskapet, sier bonden.

Driften på gården vil fra og med 2018 være delt inn i to separate enheter. Kirkhus har nemlig leid en ekstra gård fra nyttår, 15 km unna, der det skal drives full melkeproduksjon.

– Vi setter nå opp en ny driftsbygning med et nytt robotfjøs og får med det samlet alt av melkeproduksjon på én plass. Planlagt innflytting er i uke 4. Vi har 55 kyr og skal produsere 435 tonn melk, sier Kirkhus.

Færre skippertak

I januar 2017 ble både Håvard og kona Siri, som er veterinær, AgroSmart-kunder. AgroSmart er en ny tjeneste som kombinerer neste generasjons regnskapsføring med profesjonell rådgiving. Og Kirkhus er fornøyd med det han har sett så langt.

– AgroSmart letter hverdagen og skippertakene er betraktelig redusert. Mye kommer automatisk rett inn i regnskapet. Det vil bare bli mye bedre når alt kommer direkte inn i systemet, så vi til og med slipper å skanne. Men totalt sett har regnskapsbiten blitt en del rimeligere for oss, og det meste går nå av seg selv, sier han, og legger til:

– En stor motivasjon for å inngå avtale med AgroSmart er den sømløse koblingen mot Mjølkonomi, som vi tror blir veldig bra. Det er i det hele tatt en løsning som skreddersys etter vårt behov.

Bedre beslutnings­grunnlag – raskere

Tradisjonell regningsbetaling blir det mindre og mindre av, ifølge Sandnessjøen-bonden. Han mener det er blitt svært enkelt å gå rett inn i nettportalen og godkjenne.

– Det hjelper oss med å få bedre oversikt og struktur – kontinuerlig. Økonomistyringen blir en systematisk del av arbeidshverdagen. Når vi får alle leverandører rett inn i systemet vil det gi enda mindre arbeid for oss.

For å kunne leve av gården og investere og ha en god økonomi, er Kirkhus avhengig av å ha full oversikt.

– AgroSmart gir oss et bedre beslutningsgrunnlag, og raskere, ettersom vi er kontinuerlig oppdatert og slipper å vente.

Personlig oppfølging fra regnskapsfører

Til tross for at regnskapskontoret ligger langt sør for Sandnessjøen, opplever Kirkhus å få god oppfølging og personlig service.

– Selv om regnskapskontoret er på andre siden av Norge, har jeg oftere kontakt med regnskapsfører enn før. Vår regnskapsfører legger dessuten stor vekt på at det skal være så enkelt som mulig og rimelig, avslutter Håvard Kirkhus.

Nye podcaster fra TINE 

er tilgjengelige. Vi kan blant annet anbefale «Hvorfor er bærekraft viktig for TINE?», hvis du ikke har lyttet til den ennå.

Podkaster fra TINE kan du lytte til ved å klikke på lenke i artikkel på medlem.tine.no, eller gå direkte til soundcloud.no. Du kan også last ned appen «Podcaster» til din mobiltelefon via AppStore eller Google Play og søke opp TINE SA. Du får da opp alle podcaster fra TINE som du også kan abonnere på.

Få analyseresultatene rett i lomma

TINE Mobil assistent hjelper deg i arbeidshverdagen.

Mobil assistent er nå oppdatert med ny søkefunksjon for hele besetningen, i tillegg har du nå analyseresultatene for alle dyr tilgjengelig direkte i lomma. Alle helsehendelser og melkeprøver for alle individ i besetningen er nå tilgjengelig på mobilen. Dette er en funksjonalitet som er tilgjengelig for alle som abonnerer på TINE Bedriftsstyring PLUSS. Er du ikke PLUSS-abonnent ennå? Logg deg inn på medlem.tine.no for å aktivere tilgangen din.

Dine tilbakemeldinger er viktige

Har du innspill til den mobile assistenten og TINE Bedriftsstyring? Du kan legge inn din tilbakemelding direkte i appen ved å trykke på menyknappen øverst til venstre. Våre digitale verktøy blir videreutviklet kontinuerlig, og dine tilbakemeldinger er viktig i dette arbeidet.

Trenger du hjelp til å komme i gang?

Trenger du hjelp med verktøyet? Medlemssenteret hjelper deg via epost medlem@tine.no eller på tlf. 51 37 15 00.