ANIMALIA – Fagsenteret for kjøtt

Nytt fra Storfekjøttkontrollen

Redigert av:
Solveig Bjørnholt

solveig.bjornholt@animalia.no

Mina Klaseie

mina.klaseie@animalia.no

Høstens avlsverdier på publisert

Avlsverdiberegningene kjøres to ganger i året på rasene med nasjonalt avlsarbeid (Hereford, Charolais, Simmental,Limousin og Angus). Høstens nye avlsverdier er lagt ut i Storfekjøttkontrollen og du finner de på oppslagstavla di.

Årsoppgjør – frist 20.januar

Fristen for å registrere data som skal være med i årsoppgjøret for 2018 er 20.januar 2019. Sørg for å ha registrert inn alle kalvinger, veiinger og utmeldinger slik at Storfekjøttkontrollen din er ajour.

Vekter ved kjøp/salg

Mange har savnet muligheten til å at vekter registrert på dyrebilen i forbindelse med transport av livdyr kan overføres til Storfekjøttkontrollen via slakterienes dataregister. Dette er nå på plass. Du finner opplysningene under Hendelser på oppslagstavla di. Dersom du mener vektene ikke er korrekt kan du avvise dem. Er de riktige kan du enkelt bruke dem som innvekt i din besetning samtidig som du melder inn dyra.

Avlsrådgivere – samarbeid mellom Tyr og Geno

Tyr og Geno har inngått samarbeid om bruk av avlsrådgivere. Dersom disse trenger tilgang i din Storfekjøttkontroll for at de for eksempel skal hjelpe deg med å sette opp avlsplan, så må du godkjenne dette. Du kan også si opp tilgangen når du måtte ønske. Når du leser dette er dette mest sannsynlig på plass, ellers er det like rundt hjørnet.

Kalender

Det vil ikke bli laget noen kalender for 2019. Bakgrunnen er at vi ønsker å bruke ressursene og pengene på videreutvikling av Storfekjøttkontrollen.

Instruksjonsvideoer

Vi publiserer med ujevne mellomrom videosnutter om hvordan du gjør ting i Storfekjøttkontrollen. Samtlige deles via vår Facebookside, men vi prøver også å legge de ut på hjemmesiden til Storfekjøttkontrollen på www.animalia.no. Nå finner du video om hvordan du lager deg snarvei til Storfekjøttkontrollen på din mobil. En slik snarvei gjør at du får et ikon på din hjemskjerm med direkte link til innlogginga. Da slipper du å åpne en nettleser og deretter hente frem storfe.animalia.no. Har du innspill til ting du lære ved hjelp av en videosnutt? Send tipset til brukerstotte@animalia.no

Ønsker du mer informasjon om Storfekjøttkontrollen?

På våre hjemmesider animalia.no har vi samlet en del praktiske opplysninger om Storfekjøttkontrollen. Der ligger det også innmeldingsskjema dersom du ønsker å bli medlem. Alle slakterier har gode rådgivere som er drevne i bruken av programmet og kan svare på de fleste spørsmål.

Vi ønsker deg en riktig god jul!

Hilsen alle oss i Storfekjøttkontrollen