Forskjellig

Heimkunnskap - ny blogg om ­maten vi produserer

Mariann Tveter følger bønder med ulike produksjoner og formidler fra hverdagen deres. Hun ønsker å skape stolthet rundt norsk mat­produksjon og forteller historier fra ulike bønder i innlandet på bloggen sin «Heimkunnskap»

Tekst og foto
Mari Bjørke

Leder Marketing og kommunikasjon i Geno

mb@geno.no

Bloggdamene Mariann Tveter (til venstre) og Eli Marie Ulsaker (til høyre) besøkte både oksefjøset på Store Ree og laboratoriet. De setter seg grundig inn i sakene de skriver om.

Under overskriften «Jakten på drømmedama» forteller hun følgende fra en ammekuprodusent:

«Ei drømmeku kalver lett, har masse melk og er en god, omtenksom mor. Møt Ragnhild. Godkua til bonden Anders. Hun sikrer fremtidige mordyr, med semin fra okser på øverste hylle, fra verdens ledende genetikkmiljø på Hamar.»

Prosjektet «Takk for maten»

Mariann Tveter leder prosjektet «Takk for maten» der hun selv sier at ukentlige innlegg om ulike sider ved drifta til bøndene skal vekke folk og skape interesse og stolthet for det bonden driver med. Uke for uke, og forhåpentligvis i flere år, ser hun for seg å følge disse bøndene og fortelle ærlige og usminkede historier fra hverdagen.

Ku til kartong

Følgende sitat er fra innlegget «Ku til kartong» (https://www.heimkunnskap.no/takk-for-maten/ku-til-kartong) der hun forteller at «NRF-kua fru Helene Alving er daglig leverandør til et strengt regulert marked. Før vi griper kartongen fra kjøla, er melka til fruen testet og godkjent. For bonde Lars Høvren fra Høvren Gård i Øyer starter dagen med fjøsstell før sola har stått opp.»

Mariann er utrolig engasjert på matprodusentenes vegne. Hun har selv 12 år bak seg i daglig­varebransjen før hun i 2016 stiftet firmaet Heimkunnskap. På nett­siden hennes har hun blogg og deler kunnskap om både råvarer og oppskrifter i tillegg til disse bondehistoriene.

Støtte fra Geno, Tyr og Norsvin

Geno har, sammen med Tyr og Norsvin, valgt å støtte arbeidet hennes fordi vi ser at hun greier å fortelle historiene våre på en annerledes måte og slik kanskje kan greie å nå ut med saklig og opplysende informasjon annerledes enn vi selv ville greid.

Mariann og hennes medskribent Elin Marie Ulsaker fra Lillehammer er stadig rundt med bøndene «sine», og sammen med fotograf Eirik Jeistad fra Hamar lager de mange artige og interessante innslag med flotte foto. Vi gleder oss til å følge bloggen videre, og anbefaler alle våre lesere om å melde seg på nyhetsbrevet ­hennes om du slår opp nederst på denne siden her

https://www.heimkunnskap.no/takk-for-maten

Du finner Heimkunnskap også på Instagram og Facebook. Vel verdt å følge alt sammen, synes vi!