Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til rlr@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Fra 10 på topp GS

Her er GS-kviga til Jostein Halvorsen som var med på 10 på topp GS i Buskap nummer 5. Kviga fikk avlsverdi på 41,01 og far er 11863 Hammeren og morfar 11078 Gopollen. Foto Tjerand Lunde

Avlsdiplom i Valdres

Under landbruksdagen i Valdres 17. august ble avlsdiplom overrakt Inger og Knut Rogn Tveit for NRF-oksen 12012 Tveit. Far til oksen er 11798 Viastua og morfar er 11462 Holmeide. Det var Tove Grethe Kolstad, årsmøteutsending i Geno, som stod for overrekkelsen og det er også hun som har tatt bildet.

Kurs i kalvemønstring

Karen Saksum, leirleder og klubbrådgiver i Maiblomen 4H har sendt oss tekst og bilder fra kurs i kalvemønstring. På bildet under ser vi (fra venstre) Sverre Kulstad Sandvik, Randi Rømyhr Haugen, Emilie Hålien, Stine Antonsen, Mina Klokkersveen Thomle, ­Anastasia ­Lebedeva, Katrine Marie Svendsen Killi og Vilde Myromslien.

Hun skriver at det var strålende sommervær denne dagen. Kalvene ble klipt, vaska og strigla og ble riktig så fine. Alle deltakerne fikk premie tilslutt.

Museline koser seg ute på beite

Inger Setrom har sendt oss et flott beitebilde.

Kalvemønstring på Lesja Bygdetun

Bjørnhild Vigerudt forteller at det hvert år avholdes en stor markedsdag på Lesja Bygdetun, hvor landbruket er sterkt representert. I år bestemte Lesja/Dovre Produsentlag seg for å invitere til kalvemønstring. Åtte barn stilte opp med nystriglede kalver; her var ingenting overlatt til tilfeldighetene! Det var babyolje, glitter, sløyfer og egne børster for både hale og klauv, og det så ut som både to- og firbeinte hadde en flott dag med masse kos og til dels freske fraspark. På bildet under ser vi Anna Ovidie Flittie (5) som hadde en stor jobb med å holde kalven Lykkesol i sjakk, men hun ga seg ikke. Bildet til høyre er av de stolte ­kalvemønstrerne Erle Motterud Vadet (8) og Eirin Thorsplass (8) med ­kalven Minor.