Reportasje

Dyrsku`n

Tekst og foto
Hans Storlien

Avdelingssjef Marked Norge i Geno

Landbruksministeren på besøk og i god dialog med styreleder Jan Ole Mellby. Fra venstre Jan Ole Mellby, Olaug Bollestad og Geir Helge Espedalen, leder i Dyrsku`n.

Årets Dyrsku`n i Seljord gikk av stabelen 13 - 15.september. Tre dager med 85 000 personer innom porten. Dyrsku`n byr på alltid mye mulig­heter. Dette året ble det blant annet fokusert på embryo i avls­arbeidet. Det ble gitt embryo i ­førstepremie til beste NRF-ku, og det ble auksjonert bort både "embryopakker" og elitekviger fra embryoproduksjonen. Ellers har det vært gjort en fantastisk jobb med å skaffe kyr til ut­­stillinga. Hele 71 dyr av flere raser ble stilt. I tillegg ble det mønstret 16 kalver og ni deltok i ungdoms­mønstr­inga. Geno hadde stand som var godt besøkt, og det var svært populært å se både sæd­celler og embryo i mikroskop.

Geno-folket klar til å ta i mot publikum på stand. Fra venstre Hans Storlien, Ellen Johanne Stenseth Farlund, Jan Ole Mellby, Jimmy Marken, Ole Peder Byenstuen og Kristin Mengshoel.

Beste NRF-ku 1549 Evelina - oppdretter Hvam Videregående skole. Datter av 11039 Skjelvan og morfar 22017 V. Føske. Elegant ku med god beinstilling. Litt små spener og tendens til framtungt jur, ellers godt festa. Kua fikk 9 på kropp og bein og 4,0 poeng på jur. Kua mønstres av Live Grøndahl.

To blide dommere under Dyrskun, avlsrådgiverne Gro Knudsen og Svein Egil Skartveit.

Seljordprisen gikk til 238 Villmor (Østlandsk Rødkolle). Oppdretter er Gunhild Dangstorp. Kua fikk hele 9 poeng på kropp og bein og 4,5 poeng på jur. På bildet ser vi fra venstre Anna Dangstorp, Gunhild Dangstorp og Bent Dangstorp.