Forskjellig

Inseminørbil som virkelig blir lagt ­merke til

Geno har et prøveprosjekt der fire seminteknikere har blitt utstyrt med elbiler. Tanken bak er et bidrag til reduserte utslipp og profilering av Geno og bærekraftig avlsarbeid.

Rasmus Lang-Ree

rlr@geno.no

Jon Helge Sandal, som er semintekniker i Jølster og styremedlem i Geno, er en av fire som deltar i prøveprosjektet med elbiler. Han understreker at dette er et prøveprosjekt og at det først etter en ­grundig evaluering vil bli tatt standpunkt til om prosjektet skal utvikles videre. I prøveperioden er det en BMW i3 som testes ut. Bilen er utstyrt med spesialinnredning for sædbeholder og koffert i lasterommet.

Semintekniker og Geno-styremedlem Jon Helge Sandal med «Geno-elbilen» og Jølstervannet i bakgrunnen. Foto: Hans Willy Tuft

Positive tilbakemeldinger fra bønder og andre

Jon Helge forteller at både han og de andre deltakerne i prøveprosjektet får mange kommentarer både fra bønder og andre om at dette er kjempefin ­profilering. Det blir oppfattet positivt at Geno ­tenker på klima og at bilene også underbygger budskapet om ­klimakua NRF.

Mye positivt om elbilen

Selv om Jon Helge må innrømme at det er litt overgang å komme fra en større firehjulstrekker til en ­mindre bil med tohjulstrekk, synes han bilen er god å kjøre. Han er litt spent på framkommeligheten på krevende vinterføre, men med store hjul og bakhjulsdrift tror han ikke det vil by på de helt store problemene.