Forskjellig

Lesernes side

Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til rlr@geno.no eller lastes opp på www.filemail.com

Gardsbesøk for å fange de gode øyeblikkene

Her ser vi nysgjerrige kviger på gården til Jon Erik Borgen på Romedal. Kirsti Winnberg er stipendiat fra NMBU på metanprosjektet, og her får hun foto-tips.

Hans Jørgen Sætren tok over familiegården/drifta på Løten i januar 2019. På gården har han 55 kuer som melker, og ca. 140 dyr totalt. Bildet er tatt i anledning en spalte vi har på NorwegianRed sine sosiale medier for å nå de internasjonale følgerne til Geno.

Turi Nordengen i Geno har tatt disse bildene. Hun forteller at hun jobber med Geno og ­Norwegian Red sine sosiale medier, og er ofte på gardsbesøk for å fange de gode øyeblikkene av både ku og eiere. Turi har ansvar for hele leddet, fra å ta bilder/videoer, snakke med bonden/produsenten for å finne de gode historiene, gjøre klar poster, planlegging av besøk og publisering.

— Vi er aktive på både facebook, instagram, twitter og Linkedin, så det er mye å holde styr på! Om noen har innspill eller ønsker besøk av meg er det bare å sende på ei melding på våre sosiale medier, oppfordrer Turi.

Lebesby på avdråttstoppen

Dagbokforfatter og leder i Finnmark Bondeland, Lise Kaldahl Skreddernes, har gjort oss oppmerksom på at 100 prosent av melkebøndene i Lebesby kommune er på lista over besetningene med høyest ytelse under 20 årskyr i 2020. Riktignok bare fire produsenter, men allikevel all grunn til å gratulere, for uten at vi har sjekket er vi sikre på at Lebesby er eneste kommune der alle melkeprodusentene er på avdråttstoppen.

Lise og mannen Birger er best i kommunen med 10 964 kg EKM og tiendeplass. De andre tre er Viggo Myhre med 10 888 kg EKM, Wirkola og Jenssen DA med 10083 kg EKM og Friborg Gård DA med 9932 kg EKM.