Medlemsinfo

Geno

Kurset «Fra GS til fødsel – ta kontrollen!» utsatt

Kurset «Fra GS til fødsel – ta kontrollen!» som skulle ha blitt holdt for damer på Farris bad i februar, er på grunn av koronasituasjonen utsatt til 8.- 9. november 2022.

Kurset «Fra GS til fødsel – ta kontrollen» er det god grunn til å se fram til! Det blir et spennende og praktisk nyttig fagprogram, og i tillegg blir det mulighet for spa, god mat og kanskje et felles sjøbad.

Men vi må nå bruke litt ekstra tid på å glede oss! All aktivitet som kan bidra til økt smittespredning påvirkes av restriksjoner, og dette er bare fornuftig. Kurset utsettes derfor til 08.- 09. november. Meld gjerne din interesse allerede nå! Påmeldingen blir ikke bindende før 06. september 2022.

Les mer om kurset, priser og påmelding på
www.geno.no/fagogspa

Har du fått med deg siste episode av Genopodden?

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang-Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere.

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller gå inn på www.geno.no/genopodden.

Gratulasjonsplakat nytt fjøs

Kjenner du noen som nettopp har bygget nytt fjøs eller gjort store ombygginger i eksisterende fjøs? Da vil Geno gjerne høre fra deg slik at vi kan sende vedkommende en gratulasjonsplakat.

Opplysningene vi trenger for å lage plakaten er:

  • Navn på gården

  • Navn på eier(e)

  • Telefonnummer

  • Byggeår/år for ferdigstillelse av store ombygginger

Det er dessverre ikke plass til kun store bokstaver på plakaten. Plakaten kan sendes direkte til eier, eller til rådgiver, inseminør, produsentlaget eller lignende. En del produsentlag deler eksempelvis ut disse på produsentlagsmøter for å gjøre ekstra stas på de som har bygget nytt fjøs.

Gratulasjonsplakat kan bestilles via skjema på www.geno.no/gratulasjonsplakat

Genos årsmøte 2022

Genos årsmøte holdes på Scandic Hamar 28.- 29. mars 2022.
I utgangspunktet blir det fysisk møte hvis koronasituasjonen tillater det. Det legges også opp til felles fagprogram med Norsvin og Tyr.

Eliteokseuttak i 2022

Første eliteokseuttak i 2022 ble offentliggjort 31. januar. Se tabellen for oversikt over datoer for eliteokseuttak i 2022.

Tabell. Oversikt over datoer for eliteokseuttak i 2022

Eliteokseuttak 2022

1-2022

2-2022

3-2022

4-2022

Offentliggjøring av nytt eliteokseuttak

31. jan

13. mai

3. okt

21. nov

Oppdatert oversikt over eliteoksene i nettbutikken

31. jan

13. mai

3. okt

21. nov

Nye eliteokser er på plass i Geno avlsplan

31. jan

13. mai

3. okt

21. nov

Papirkatalogen sendes ut sammen med Buskap fra

31. jan

16. mai

10. okt

12. des

*Utkjøring av sæd fra nye eliteokser starter

7. feb

22. mai

10. okt

28. nov

* De nye oksene er ute i alle dunkene i løpet av en seksukers periode fra utkjøringen starter