Q-bonden

Q-bonden

Redigert av Heidi Stenseng

Åpning av nytt meieri på Jæren

Fredag 13. mai ble det endelig åpning av nytt meieri på Jæren. Det nye meieriet representerer en historisk stor investering på over 850 millioner kroner, midt i matfatet av Norge. Beslutningen om at Q-Meieriene på Jæren skulle bygges ut ble tatt 30. april 2019. Målet var å få mer plass forbrukernes ønske om flere Q-produkter basert på norsk melk.

– Vi er utfordreren som sammen med Q-fansen finner nye måter å gjøre ting på, sier Kristine Aasheim, administrerande direktør i Kavli Norge. – Det skal vi fortsette med i det nye innovasjonshuset. Vi har over 3 600 forbrukeridéer i vår idébank ”Min Q” som venter på å bli lansert. Q har alltid vært, og skal fortsatt være, en del av løsningen for norsk melkeproduksjon gjennom å utfordre og sikre nyskapning i et marked med store innovasjonsmuligheter.

Hun forteller at i 2021 var produksjonsvolumet gjennom anlegget på 95 millioner liter melk fra 12 700 kuer. Når det nye meieriet kommer i full drift, vil produksjonskapasiteten kunne øke til om lag 150 millioner liter, tilsvarende melk fra
7 300 kyr ekstra. Det nye anlegget er på 12 000 kvadratmeter totalt, en utvidelse på 8 400 kvadratmeter. Etter planen skal det nye meieriet være i full drift i løpet av måneden, og til høsten skal det settes inn nye posemaskiner i det gamle tapperiet, for å øke kapasiteten på syrnede og smakstilsatte produkter.

– Nå kjører vi i gang melkelinje etter melkelinje for å sikre kvalitet og stabilitet. Det har vært kjekt å bygge meieri, men også ekstremt utfordrende midt under en pandemi. Vi er på en spennende utviklings- og læringsreise og det har vært en kamp for å komme hit, sier Q-sjefen. Hun er mektig imponert over de ansatte.

– Det er mange ulike fag involvert og tusenvis av detaljer. Rett og slett en enorm logistikk. Heldigvis har vi folk som både vil og våger, slik at vi sammen vinner forbrukers begeistring.

31. mai fikk også Q-bøndene en omvisning på det nye meieriet.

Fra åpningen av det nye Q-meieriet på Jæren.

Foto: Martin Nygaard