Intervjuer/Reportasje

Spennende besøk på Jæren

Siden 2016 har Geno samarbeidet med Genus ABS, en verdensomspennende distributør med fokus på topp genetikk til storfeprodusenter. I november fikk vi besøk av en gruppe med salgsrepresentanter og markedsførere fra Genus ABS i Storbritannia, Italia og Frankrike.

Tekst og foto: Oda Christensen

Leder for markedsføring og kommunikasjon i Geno

oda.christensen@geno.no

Gjestene besøkte tre melkeprodusenter i Rogaland.

Gjestene fikk med disse tre besøkene presentert en god bredde av melkeproduksjonen i Rogaland.

Hele gjengen fra ABS samlet sammen med produsentene Lars Braut og Lars Byberg Timpelen. Geno var representert med daglig leder for Geno Global, Kate Stai, regionsansvarlig Cedric Øglænd, salgsansvarlig for Europa Diego Galli og internasjonal marketing ekspert Els Olsen.

Joa Gård ved Arne Asbjørn Joa

Faren til Arne Asbjørn, Arne Joa og onkel Tore Joa er også aktive i produksjonen. Representantene fra ABS fikk en god gjennomgang av gården fra både Arne Asbjørn og onkelen Tore. Gården Joa ligger i Sola kommune, har en melkekvote på 500 000 liter, ca. 60 årskyr og framfôring av oksekalvene.

Arne Asbjørn Joa

Timpelen ku

Inga og Lars Byberg Timpelen driver gården som også ligger i Sola. Lars er også en også en dyktig Tine rådgiver. De har ei melkekvote på 520 000 liter, ca. 55 årskyr og ikke framfôring av oksekalvene.

Lars Byberg Timpelen

Lars og Belinda Braut

Gården til Lars og Belinda ligger i Klepp kommune. Lars Byberg Timpelen er for øvrig rådgiver her. Gården har ei melkekvote på 360 000 liter kvote, ca. 45 årskyr, fullt påsett kjøtt.

Lars Braut