Forskjellig

Q-bonden

Redigert av
Heidi Stenseng

Utmerkelser for laveste bakterie- og celletall 2022

Som tidligere ble det også i år delt ut priser for beste bakterie- og celletall i våre tre lokallag som leverte melka si til Q- meieriene avdeling Gausdal. Denne prisen sier noe om jurhelse, drifta gjennom året, hygiene i fjøset og under melking. Enkelte av årets vinnere i lokallagene vant også i fjor, og det betyr at de står på hver eneste dag for å levere melk av ypperste kvalitet til den norske forbrukeren. I tillegg har det også dukket opp et par nye navn på listen. Vi gratulerer vinnerne med flotte resultater.

Produsentlag nord

Beste celletall

Angardsvollen ANS v/ Sidsel Tallerås

Resultat: 73 000

Beste bacto

Angardsvollen ANS v/ Sidsel Tallerås

Resultat: 5 000

Produsentlag sør

Beste celletall

Amund Tofte

Resultat: 76 000

Beste bacto

Jon Hanestad

Resultat: 5 000

Produsentlag Valdres

Beste celletall

Geir Kongslien

Resultat: 65 000

Beste bacto

Strand Finneberg

Resultat: 5 000

Utdeling av ansattgaver

Hvert år deler eieren av Q-meieriene, Kavli-fondet, ut overskuddet sitt til gode formål. I denne potten er det 3 millioner som de ansatte i Q- og Kavli bestemmer hvor skal deles ut. I årets rundet delte de ut penger til to organisasjoner, Erkeengler og Superselma. Erkeengler jobber hver dag med å tilrettelegge for og bidra til at barn og unge skal få til å delta i fritidsaktiviteter. Superselma er en støtteforening som bidrar til at kreftrammede barn og deres pårørende blir ivaretatt i en krevende hverdag.

Lokale politikere på besøk

I desember hadde Q-meieriene i Gausdal besøk av flere lokale senterpartipolitikere fra Gausdal og Lillehammer. Formålet med besøk var informasjon om og omvisning på meieriet. Det var et nyttig møte der Q fikk muligheten til å vise fram sitt bidrag til verdiskapning i kommunen.