Danske råd om kalvingsavdelinger

«Indretning og smittebeskyttelse i kælvningsafdelingen» var tittelen på eit innlegg på Kvægkongres 2025 ved chefkonsulent Anja Juul Freudendal og kvægfagdyrlæge Malene Budde, hjå SEGES Innovation.
68 prosent av proteinet til drøvtyggere kommer fra grovfôret og 6 prosent fra soya.
Etter oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet har FK Fôrutvikling og Tine gjort anslag for proteinforsyningen til drøvtyggere. Bakgrunnen var spørsmål fra stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen (A) til Landbruks og matminister Olaug V. Bollestad. Mens importert soya utgjør 6 prosent kommer 5 prosent fra raps. Norsk fôrkorn og grovfôr utgjør til sammen 85 prosent av proteinet til drøvtyggere. For melkekyr utgjør proteinet i grovfôret 63 prosent.
«Indretning og smittebeskyttelse i kælvningsafdelingen» var tittelen på eit innlegg på Kvægkongres 2025 ved chefkonsulent Anja Juul Freudendal og kvægfagdyrlæge Malene Budde, hjå SEGES Innovation.
Planen var å bygge om båsfjøset og skjøte på med et nybygg. Da prisforskjellen viste seg å være overraskende liten var ikke valget om å bygge alt nytt så vanskelig.
Det er mange gode eliteokser nå, men vi velger å trekke fram 12445 NR Storos-P og 12453 NR Vossingen-ET. Disse to oksene er blant de som er hyppigst å se på de nye avlsplanene. Så det er bare å glede seg.
Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Planen var å bygge om båsfjøset og skjøte på med et nybygg. Da prisforskjellen viste seg å være overraskende liten var ikke valget om å bygge alt nytt så vanskelig.Ingress