Utprøving av biokull tilsatt i melk til kalv

Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.
WWF i Sverige vil ha en mer faktabasert debatt om hva vi skal spise, og nå gransker de også vegetarisk mat med kritiske øyne.
Anne Richert i WWF uttaler lantbruk.se at de ikke mener at et helvegetarisk kosthold er det beste. Hun mener det er viktig at vi spiser en del kjøtt fordi dyrene har en naturlig plass i dyrkingssystemet. WWF har oppdatert sin kjøtt og osteguide (se lenke under). Anne Ricjhtert sier at Sverige importerer halvparten av forbruket av faste oster og mener det vil ha en verdi å satse på større innenlandsk produksjon. I guiden får tysk og dansk ost rødt lys av WWF på grunn av dårligere dyrevelferd og stor klimapåvirkning. .- Når det kommer til avokado og mandler er det utfordringer både med kjemikalier og vannforbruket, sier Richtert.
Se WWFs kjøtt- (og oste-)guide
Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.
I 2018 publiserte Buskap ein artikkel om «Bolus som tilskudd av mineraler og vitaminer» og her er ei oppdatering av den oversikten. I tillegg har underteikna laga ei oversikt over teikn på mineral og vitaminmangel hjå storfe, sjå tabell 1.
Her kommer uansett noen betraktninger og påminnelser om gjøremål før og i beiteperioden.
Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?
Halvor Gauteplass innrømmer han er ku-nerd og at avdrått er viktig. I 2024 oppnådde han 13 528 kg EKM i besetningen på 31 årskyr med grovfôr dyrket høyt til fjells.