WWF vil nyansere kjøttdebatten

WWF i Sverige vil ha en mer faktabasert debatt om hva vi skal spise, og nå gransker de også vegetarisk mat med kritiske øyne.

Anne Richert i WWF uttaler lantbruk.se at de ikke mener at et helvegetarisk kosthold er det beste. Hun mener det er viktig at vi spiser en del kjøtt fordi dyrene har en naturlig plass i dyrkingssystemet. WWF har oppdatert sin kjøtt og osteguide (se lenke under). Anne Ricjhtert sier at Sverige importerer halvparten av forbruket av faste oster og mener det vil ha en verdi å satse på større innenlandsk produksjon. I guiden får tysk og dansk ost rødt lys av WWF på grunn av dårligere dyrevelferd og stor klimapåvirkning. .- Når det kommer til avokado og mandler er det utfordringer både med kjemikalier og vannforbruket, sier Richtert.

Les saken i lantbruk.se

Se WWFs kjøtt- (og oste-)guide

Siste nytt

Hvordan er holdbarheten på melkekyrne i din besetning?

Bilde …

Geno og Tine har satt livstidsproduksjon på agendaen i 2025. Holdbarhet på melkekyr er en mye brukt bærekraftsindikator som har stort fokus internasjonalt. I denne artikkelen går vi inn på bruken av holdbarhet på kua som et mål på helse og dyrevelferd og ser på hva som kan gjøres for å få ned andelen ufrivillig utrangerte melkekyr.

Alle piler peker oppover

Bilde …

Nytt fjøs og spisset avlsstrategi kombinert med dyktige og dedikerte ansatte har gitt kraftig oppgang i ytelsen og avlsverdiene bærer bud om at oppgangen fortsetter.

Genotyping – en lur investering

Bilde …

Uavhengig av om du er interessert i avl eller ei; hvis du genotyper NRF-hunndyra i besetningen din har du lagt et godt grunnlag for å tjene mer penger på dyra dine i framtida.

Tok et omfattende grep da kalvehelsa sviktet i nyfjøset

Bilde …

Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.

Geno-pod om krysningsstrategier

Bilde …

I denne episoden får du høre kjøttfe-entusiast Håkon Marius Kvæken dele verdifull innsikt om krysningsstrategier, avl og økonomisk gevinst.