WWF vil nyansere kjøttdebatten

WWF i Sverige vil ha en mer faktabasert debatt om hva vi skal spise, og nå gransker de også vegetarisk mat med kritiske øyne.

Anne Richert i WWF uttaler lantbruk.se at de ikke mener at et helvegetarisk kosthold er det beste. Hun mener det er viktig at vi spiser en del kjøtt fordi dyrene har en naturlig plass i dyrkingssystemet. WWF har oppdatert sin kjøtt og osteguide (se lenke under). Anne Ricjhtert sier at Sverige importerer halvparten av forbruket av faste oster og mener det vil ha en verdi å satse på større innenlandsk produksjon. I guiden får tysk og dansk ost rødt lys av WWF på grunn av dårligere dyrevelferd og stor klimapåvirkning. .- Når det kommer til avokado og mandler er det utfordringer både med kjemikalier og vannforbruket, sier Richtert.

Les saken i lantbruk.se

Se WWFs kjøtt- (og oste-)guide