WWF vil nyansere kjøttdebatten

WWF i Sverige vil ha en mer faktabasert debatt om hva vi skal spise, og nå gransker de også vegetarisk mat med kritiske øyne.

Anne Richert i WWF uttaler lantbruk.se at de ikke mener at et helvegetarisk kosthold er det beste. Hun mener det er viktig at vi spiser en del kjøtt fordi dyrene har en naturlig plass i dyrkingssystemet. WWF har oppdatert sin kjøtt og osteguide (se lenke under). Anne Ricjhtert sier at Sverige importerer halvparten av forbruket av faste oster og mener det vil ha en verdi å satse på større innenlandsk produksjon. I guiden får tysk og dansk ost rødt lys av WWF på grunn av dårligere dyrevelferd og stor klimapåvirkning. .- Når det kommer til avokado og mandler er det utfordringer både med kjemikalier og vannforbruket, sier Richtert.

Les saken i lantbruk.se

Se WWFs kjøtt- (og oste-)guide

Siste nytt

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?

Halvor og kuene – en perfekt match

Bilde …

Halvor Gauteplass innrømmer han er ku-nerd og at avdrått er viktig. I 2024 oppnådde han 13 528 kg EKM i besetningen på 31 årskyr med grovfôr dyrket høyt til fjells.

Gode gener frå Snåsa

Bilde …

I 2024 henta Geno heile 10 kalvar til Øyer. Desse er oppdretta av 8 ulike produsentar på Snåsa.

Hvilke soppsjukdommer finner vi i engvekster i Norge?

Bilde …

Endrede nedbørsmengder kombinert med høyere sommertemperaturer påvirker forekomsten av soppsjukdommer.

Finn mål som motivere og trigger i fasen du er i

Bilde …

Endret strategi i økologisk grovfôrdyrkinga har gitt mer melk.