Allsidig eng øker avling og reduserer nitrogenbehov
En internasjonal undersøkelse publisert i Science viser at blanding av grasarter, belgplanter og urter øker produktiviteten, reduserer N-behovet og er klimamessig fordelaktig.
WWF i Sverige vil ha en mer faktabasert debatt om hva vi skal spise, og nå gransker de også vegetarisk mat med kritiske øyne.

Anne Richert i WWF uttaler lantbruk.se at de ikke mener at et helvegetarisk kosthold er det beste. Hun mener det er viktig at vi spiser en del kjøtt fordi dyrene har en naturlig plass i dyrkingssystemet. WWF har oppdatert sin kjøtt og osteguide (se lenke under). Anne Ricjhtert sier at Sverige importerer halvparten av forbruket av faste oster og mener det vil ha en verdi å satse på større innenlandsk produksjon. I guiden får tysk og dansk ost rødt lys av WWF på grunn av dårligere dyrevelferd og stor klimapåvirkning. .- Når det kommer til avokado og mandler er det utfordringer både med kjemikalier og vannforbruket, sier Richtert.
Se WWFs kjøtt- (og oste-)guide
En internasjonal undersøkelse publisert i Science viser at blanding av grasarter, belgplanter og urter øker produktiviteten, reduserer N-behovet og er klimamessig fordelaktig.
Ulende sirener og blålys som reflekteres i snøen. Tett røyk og flammer som sluker alt de rører ved. Vinduer som knuser i tusenvis av små glassbiter. I januar 2024 utspiller det seg et mareritt hos Leif Reier Tønneberg på Salerud gård i Aurskog Høland.
Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.
På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.
Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.