EU-prognose: Færre kyr og melk- og storfekjøttforbruket ned

I rapporten EU Agricultural Outlook for markets and income 2019 – 2030 kommer Komisjonen med side prognoser for de ulike landbrukssektorene.

Noen smalebiter fra rapporten:

- Matvaremarkedet i EU vil bli drevet av sosiale krav til helse, miljø, klima og dyrevelferd 

- Etterspørselen etter økologisk mat vil øke (utfordringer knyttet il omlegging og etterspørsel etter andre miljøvennlige alternativer kan bremse veksten) '

- Veksten i produksjonen av vegetabilsk protein vil fortsette å øke (økte etterspørsel etter planteprotein og lokalt produsert protein både til fôr og konsum) 

- Mjølkeytelsen vil fortsette å stige og redusere antall melkekyr 

- Nedgangen i drikkemelk vil fortsette 

- Økt etterspørsel etter ost og smør 

- Kjøttforbruket vil synke med 1,1 kg pr. capita i 2020 

- Nedgangen i spesialisert storfekjøttproduksjon vil fortsette 

Les rapporten her

Siste nytt

Avlsverdisikkerhet og avlsframgang

Bilde …

Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.

Utprøving av biokull tilsatt i melk til kalv

Bilde …

Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.

Oversikt over mineral/vitamin-bolus til storfe

Bilde …

I 2018 publiserte Buskap ein artikkel om «Bolus som tilskudd av mineraler og vitaminer» og her er ei oppdatering av den oversikten. I tillegg har underteikna laga ei oversikt over teikn på mineral og vitaminmangel hjå storfe, sjå tabell 1.

Beiteperioden en nøkkelfaktor i kvigeoppdrettet

Bilde …

Her kommer uansett noen betraktninger og påminnelser om gjøremål før og i beiteperioden.

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?