EU-prognose: Færre kyr og melk- og storfekjøttforbruket ned

I rapporten EU Agricultural Outlook for markets and income 2019 – 2030 kommer Komisjonen med side prognoser for de ulike landbrukssektorene.

Noen smalebiter fra rapporten:

- Matvaremarkedet i EU vil bli drevet av sosiale krav til helse, miljø, klima og dyrevelferd 

- Etterspørselen etter økologisk mat vil øke (utfordringer knyttet il omlegging og etterspørsel etter andre miljøvennlige alternativer kan bremse veksten) '

- Veksten i produksjonen av vegetabilsk protein vil fortsette å øke (økte etterspørsel etter planteprotein og lokalt produsert protein både til fôr og konsum) 

- Mjølkeytelsen vil fortsette å stige og redusere antall melkekyr 

- Nedgangen i drikkemelk vil fortsette 

- Økt etterspørsel etter ost og smør 

- Kjøttforbruket vil synke med 1,1 kg pr. capita i 2020 

- Nedgangen i spesialisert storfekjøttproduksjon vil fortsette 

Les rapporten her

Siste nytt

Tok et omfattende grep da kalvehelsa sviktet i nyfjøset

Bilde …

Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.

Geno-pod om krysningsstrategier

Bilde …

I denne episoden får du høre kjøttfe-entusiast Håkon Marius Kvæken dele verdifull innsikt om krysningsstrategier, avl og økonomisk gevinst.

Unge bønder med blikk for muligheter

Bilde …

Ung Bonde-vinnerne i 2024 droppet fjøsbygging da tilbudet om å bli med i samdrift dukket opp. Stølsdrifta fortsetter, og på hjemgården har de unge bøndene mange tanke rom hvordan drifta skal utvikles.

Levetid som egenskap i avlsarbeidet

Bilde …

Tine og Geno setter i en artikkelserie søkelys på levetid og livstidsproduksjon. I denne artikkelen vil avlsarbeidet som utføres på holdbarhet på NRF beskrives.

Celletallsmålinger gir kontroll på jurhelse

Bilde …

Tor Arne Eilertsen innrømmer han er over snittet interessert i jurhelse og var blant de aller første som tok i bruk OCC-måleren i 2008. Noe av årsaken til interessen er kanskje hans bakgrunn som veterinær.