Ny Buskap-web

Buskap har fått sitt eget nettsted, og nå kan du lese bladet – og andre nyheter – på alle plattformer.

Buskap har lenge vært publisert digitalt, men det har dessverre vært en løsning med svært dårlige søkemuligheter. Nå blir søkemulighetene bedre og bladet blir tilrettelagt for digital publisering. 

Det betyr at det skal fungere like godt enten du bruker pc, mobiltelefon eller nettbrett. Foreløpig er det utgavene tilbake til nummer 1 i 2016 som er tilrettelagt. Eldre utgaver kan også leses som pdf, men de er ikke søkbare. 

Buskap får nå også muligheter til å publisere nyhetssaker og utvide sakene som har stått på trykk med for eksempel lenker til relevant fagstoff og flere bilder. Tine satser på nanolearning for faglig oppdatering og læring, og dette vil etter hvert også bli publisert på Buskap-webben. Det vil etter hvert bli mulig å abonnere på et ukentlig nyhetsbrev med oversikt over saker som er lagt ut på Buskap-webben siste uke. 

Vi håper buskap.no skal bli en nyttig fagdatabase for oppdatering, kunnskap og kompetanseutvikling for storfebonden og andre som arbeider innen storfesektoren.

Siste nytt

Ta vare på grassurfôret – med ensileringsmiddel

Bilde …

Resultater fra melkekuforsøkene i prosjektet med kortnavn «Engprot» har vist at bruk av maursyrebasert ensileringsmiddel øker produksjon av melkeprotein og kan redusere nitrogenutslipp fra norske melkekyr sammenlignet med å ikke bruke ensileringsmiddel

Godt grovfôr er mulig også lengst mot nord

Bilde …

Verdens nordligste grovfôrkamp som ble arrangert sesongen 2024 viser at det mulig å få til både høge avlinger og god kvalitet i nord.

Har det vorte enklare å bygge nye fjøs til mellom 20 og 30 kyr?

Bilde …

I Tine registrerer vi auka interesse for å bygge lausdriftsfjøs, særleg i dei områda der driftseiningane er minst. Har vilkåra for bruksutbygging endra seg dei siste åra?

Fersk fjellbonde planlegger nytt fjøs

Bilde …

Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.

Med kurs mot eliten

Bilde …

For å bli avlsokse for NRF og Geno, må kalven passere et nåløye. Vi har fulgt 12391 Laupen fra kalv til eliteokse, og nå er det Laupen-avkom i kyr over hele landet. Det hadde ikke vært mulig uten sædruta!