Nanolæring – «Fast food» for grovfôrdyrkere

I regi av Grovfôr 2020 har det blitt produsert mange korte læringssekvenser som skal gi gode tips for god og lønnsom grovfôrproduksjon. Disse sekvensene skal enkelt kunne åpnes på din PC eller smarttelefon.

Mange sekvenser vil kun ha tekst og illustrative bilder, men vi har også vært ute på gården og filmet både gode aktører som har deltatt i Grovfôr 2020, eller en eller flere av våre dyktige rådgivere som er ute i felten. Nanolæring – i betydningen korte e-læringssekvenser er rett og slett korte uavhengige snutter som skal gi god og nyttig input for deg som grovfôrprodsent. Målet har vært å få raske, praktiske svar på relativt enkle spørsmål. Tips, råd, rene bruksanvisninger, rutiner og erfaringer vi har plukket opp fra våre rådgivere eller dyktige praktikere. Gjennom hele våren vil det bli lansert små informative tekster og videosnutter om god og lønnsom grovfôrproduksjon. Temaer knyttet til alt fra såing til ferdig servert grovfôr vil bli servert som «fast food» til deg som grovfôrdyrker. Buskap.no vil utover våren publisere en rekke slike faglige snutter lagd i regi av Grovfôr 2020. Vi håper «Fast food» for grovfôrdyrkere vil falle i smak!


Siste nytt

Avlsverdisikkerhet og avlsframgang

Bilde …

Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.

Utprøving av biokull tilsatt i melk til kalv

Bilde …

Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.

Oversikt over mineral/vitamin-bolus til storfe

Bilde …

I 2018 publiserte Buskap ein artikkel om «Bolus som tilskudd av mineraler og vitaminer» og her er ei oppdatering av den oversikten. I tillegg har underteikna laga ei oversikt over teikn på mineral og vitaminmangel hjå storfe, sjå tabell 1.

Beiteperioden en nøkkelfaktor i kvigeoppdrettet

Bilde …

Her kommer uansett noen betraktninger og påminnelser om gjøremål før og i beiteperioden.

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?