Ammekubesetningar har også suksess med SenseHub

Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Kuas behov i starten og slutten av sinperioden er forskjellig og fôringsmessig er det en utfordring. Fasefôring kan være en løsning.
Problemet er ofte at sinkyrne får for mye fôr i starten av sinperioden og for lite på slutten. En bedre styring er fordelaktig med tanke på kalvingen og for å unngå melkefeber og stoffskiftesjukdommer. Danskene har utviklet en løsning de kaller fasefôring som består av to ulike fôrrasjoner. For å unngå å lage mange små fôrblandinger, lager de store porsjoner som pakkes i baller og tas fram etter behov. Erfaringen er at hvis en slik balle åpnes forsiktig kan det fôres lenge med den samme ballen. Men forutsetningen for hele opplegget er at sinkyrne er adskilt fra melkekyrne slik at de kan fôres med egen miks, og det er selvsagt lettere å få til i større besetninger.
Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Planen var å bygge om båsfjøset og skjøte på med et nybygg. Da prisforskjellen viste seg å være overraskende liten var ikke valget om å bygge alt nytt så vanskelig.Ingress
I denne episoden går vi rett på sak og forklarer avl på en måte som gir mening i fjøset. Genopodden har med seg avlsrådgiver Svein-Egil Skartveit i studio.
Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.
Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.