Økt salg, men mindre produksjon av øko-mjølk

Omsetningen av økologisk mat økte i 2018, mens produksjonen av melk og storfekjøtt ble redusert. Fortsatt blir bare 58 prosent av produsert øko-melk solgt som økologisk.

InnholdRapporten fra Landbruksdirektoratet forteller at i dagligvarehandelen økte omsetningen av økologiske melkeprodukter med 11,2 prosent i 2018. Det er også tilsvarende økning i omsetningen av økologisk kjøtt (alle slag), men omsetningen utgjør bare 109 millioner mot 402 for meieriproduktene. Produksjonen av øko-melk gikk ned med 0,2 prosent, og dermed fortsatt trenden fra de senere årene. Tine står for 56 prosent av omsetningen av økologisk melk. Rørosmeieriet er nest største aktør og tar 44 prosent av den økologiske melken Tine videreselger.

Les hele rapporten fra Landbruksdirektoratet 

Siste nytt

Alle piler peker oppover

Bilde …

Nytt fjøs og spisset avlsstrategi kombinert med dyktige og dedikerte ansatte har gitt kraftig oppgang i ytelsen og avlsverdiene bærer bud om at oppgangen fortsetter.

Genotyping – en lur investering

Bilde …

Uavhengig av om du er interessert i avl eller ei; hvis du genotyper NRF-hunndyra i besetningen din har du lagt et godt grunnlag for å tjene mer penger på dyra dine i framtida.

Tok et omfattende grep da kalvehelsa sviktet i nyfjøset

Bilde …

Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.

Geno-pod om krysningsstrategier

Bilde …

I denne episoden får du høre kjøttfe-entusiast Håkon Marius Kvæken dele verdifull innsikt om krysningsstrategier, avl og økonomisk gevinst.

Unge bønder med blikk for muligheter

Bilde …

Ung Bonde-vinnerne i 2024 droppet fjøsbygging da tilbudet om å bli med i samdrift dukket opp. Stølsdrifta fortsetter, og på hjemgården har de unge bøndene mange tanke rom hvordan drifta skal utvikles.