Tok et omfattende grep da kalvehelsa sviktet i nyfjøset
Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.
En undersøkelse av forbrukerholdninger i Skandinavia viser klare forskjeller mellom landene.

At maten er produsert nasjonal betyr mest i Sverige og minst i Danmark. Kvalitetsparametre som dyrevelferd, tillit til produsentene og trygg mat er langt viktigere for svenske og norske forbrukere enn for de danske. Norge var det landet der det var mest fokus på om dyrets oppstalling (inne eller ute) og transporttid til slakteriet.
Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.
I denne episoden får du høre kjøttfe-entusiast Håkon Marius Kvæken dele verdifull innsikt om krysningsstrategier, avl og økonomisk gevinst.
Ung Bonde-vinnerne i 2024 droppet fjøsbygging da tilbudet om å bli med i samdrift dukket opp. Stølsdrifta fortsetter, og på hjemgården har de unge bøndene mange tanke rom hvordan drifta skal utvikles.
Tine og Geno setter i en artikkelserie søkelys på levetid og livstidsproduksjon. I denne artikkelen vil avlsarbeidet som utføres på holdbarhet på NRF beskrives.
Tor Arne Eilertsen innrømmer han er over snittet interessert i jurhelse og var blant de aller første som tok i bruk OCC-måleren i 2008. Noe av årsaken til interessen er kanskje hans bakgrunn som veterinær.