Alle piler peker oppover
Nytt fjøs og spisset avlsstrategi kombinert med dyktige og dedikerte ansatte har gitt kraftig oppgang i ytelsen og avlsverdiene bærer bud om at oppgangen fortsetter.
Nå er Buskap nr. 6 lagt ut på nett.

De som ikke har rukket å lese i papirutgaven kan nå lese artiklene og reportasjene på nett. Nr. 6 har artikler om hvor mye det kan være å hente på nye avlsmetoder, som er en aktuell problemstilling med utsikter til kvotereduksjon. Tine trenger mer sommermelk og nå blir det enda mer gunstig å produsere sommermelk for de som har muligheter til det. Seterdriften er ikke død i Norge og i dette nummeret har vi flere reportasjer fra melkeprodusenter som har modernisert setrene. Vi har også reportasje fra Gurostølen der melka til den prisbelønte osten Kronblom kommer fra. Du kan også lese om Idar Håland som driver Håland Kjøtt på Klepp. Han er en skikkelig storfekjøttentusiast - og han foretrekker NRF-kjøtt.
Prøvd søkefunksjonen? Alle Buskap-utgaver siden nr. i 2016 er nå søkbare så har du et faglig spørsmål søk i Buskap (søke-knappen ligger oppe til venstre på åpningssiden. Se åpningssiden
Nytt fjøs og spisset avlsstrategi kombinert med dyktige og dedikerte ansatte har gitt kraftig oppgang i ytelsen og avlsverdiene bærer bud om at oppgangen fortsetter.
Uavhengig av om du er interessert i avl eller ei; hvis du genotyper NRF-hunndyra i besetningen din har du lagt et godt grunnlag for å tjene mer penger på dyra dine i framtida.
Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.
I denne episoden får du høre kjøttfe-entusiast Håkon Marius Kvæken dele verdifull innsikt om krysningsstrategier, avl og økonomisk gevinst.
Ung Bonde-vinnerne i 2024 droppet fjøsbygging da tilbudet om å bli med i samdrift dukket opp. Stølsdrifta fortsetter, og på hjemgården har de unge bøndene mange tanke rom hvordan drifta skal utvikles.