Proteinnivå nøkkelen til økt nitrogeneffektivitet

Redusert proteintildeling er den meste effektive måten å få opp nitrogeneffektiviteten.

På årets Fodringsdag i Danmark var målet om økt nitrogeneffektivitet ett hovedtema. Et flerårig forsøk i England viste at kyrnes avdrått økte ved å gå opp fra 16 til 18 prosent råprotein. Ved å gå ned til 14 % råprotein gikk imidlertid melkemengden ned pluss at det var visse indikasjoner på dårligere fruktbarhet. Generelt mener Seges i Danmark at det fôres med for høyt proteinnivå. Å gi mer protein enn kyrne responderer med i økt melkeproduksjon er dårlig økonomi.

Les mer på landbrukgsinfo.dk (Seges)

Siste nytt

Ta vare på grassurfôret – med ensileringsmiddel

Bilde …

Resultater fra melkekuforsøkene i prosjektet med kortnavn «Engprot» har vist at bruk av maursyrebasert ensileringsmiddel øker produksjon av melkeprotein og kan redusere nitrogenutslipp fra norske melkekyr sammenlignet med å ikke bruke ensileringsmiddel

Godt grovfôr er mulig også lengst mot nord

Bilde …

Verdens nordligste grovfôrkamp som ble arrangert sesongen 2024 viser at det mulig å få til både høge avlinger og god kvalitet i nord.

Har det vorte enklare å bygge nye fjøs til mellom 20 og 30 kyr?

Bilde …

I Tine registrerer vi auka interesse for å bygge lausdriftsfjøs, særleg i dei områda der driftseiningane er minst. Har vilkåra for bruksutbygging endra seg dei siste åra?

Fersk fjellbonde planlegger nytt fjøs

Bilde …

Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.

Med kurs mot eliten

Bilde …

For å bli avlsokse for NRF og Geno, må kalven passere et nåløye. Vi har fulgt 12391 Laupen fra kalv til eliteokse, og nå er det Laupen-avkom i kyr over hele landet. Det hadde ikke vært mulig uten sædruta!