Proteinnivå nøkkelen til økt nitrogeneffektivitet

Redusert proteintildeling er den meste effektive måten å få opp nitrogeneffektiviteten.

På årets Fodringsdag i Danmark var målet om økt nitrogeneffektivitet ett hovedtema. Et flerårig forsøk i England viste at kyrnes avdrått økte ved å gå opp fra 16 til 18 prosent råprotein. Ved å gå ned til 14 % råprotein gikk imidlertid melkemengden ned pluss at det var visse indikasjoner på dårligere fruktbarhet. Generelt mener Seges i Danmark at det fôres med for høyt proteinnivå. Å gi mer protein enn kyrne responderer med i økt melkeproduksjon er dårlig økonomi.

Les mer på landbrukgsinfo.dk (Seges)

Siste nytt

Avlsverdisikkerhet og avlsframgang

Bilde …

Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.

Utprøving av biokull tilsatt i melk til kalv

Bilde …

Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.

Oversikt over mineral/vitamin-bolus til storfe

Bilde …

I 2018 publiserte Buskap ein artikkel om «Bolus som tilskudd av mineraler og vitaminer» og her er ei oppdatering av den oversikten. I tillegg har underteikna laga ei oversikt over teikn på mineral og vitaminmangel hjå storfe, sjå tabell 1.

Beiteperioden en nøkkelfaktor i kvigeoppdrettet

Bilde …

Her kommer uansett noen betraktninger og påminnelser om gjøremål før og i beiteperioden.

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?