Proteinnivå nøkkelen til økt nitrogeneffektivitet

Redusert proteintildeling er den meste effektive måten å få opp nitrogeneffektiviteten.

På årets Fodringsdag i Danmark var målet om økt nitrogeneffektivitet ett hovedtema. Et flerårig forsøk i England viste at kyrnes avdrått økte ved å gå opp fra 16 til 18 prosent råprotein. Ved å gå ned til 14 % råprotein gikk imidlertid melkemengden ned pluss at det var visse indikasjoner på dårligere fruktbarhet. Generelt mener Seges i Danmark at det fôres med for høyt proteinnivå. Å gi mer protein enn kyrne responderer med i økt melkeproduksjon er dårlig økonomi.

Les mer på landbrukgsinfo.dk (Seges)

Siste nytt

Tok et omfattende grep da kalvehelsa sviktet i nyfjøset

Bilde …

Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.

Geno-pod om krysningsstrategier

Bilde …

I denne episoden får du høre kjøttfe-entusiast Håkon Marius Kvæken dele verdifull innsikt om krysningsstrategier, avl og økonomisk gevinst.

Unge bønder med blikk for muligheter

Bilde …

Ung Bonde-vinnerne i 2024 droppet fjøsbygging da tilbudet om å bli med i samdrift dukket opp. Stølsdrifta fortsetter, og på hjemgården har de unge bøndene mange tanke rom hvordan drifta skal utvikles.

Levetid som egenskap i avlsarbeidet

Bilde …

Tine og Geno setter i en artikkelserie søkelys på levetid og livstidsproduksjon. I denne artikkelen vil avlsarbeidet som utføres på holdbarhet på NRF beskrives.

Celletallsmålinger gir kontroll på jurhelse

Bilde …

Tor Arne Eilertsen innrømmer han er over snittet interessert i jurhelse og var blant de aller første som tok i bruk OCC-måleren i 2008. Noe av årsaken til interessen er kanskje hans bakgrunn som veterinær.