Proteinnivå nøkkelen til økt nitrogeneffektivitet

Redusert proteintildeling er den meste effektive måten å få opp nitrogeneffektiviteten.

På årets Fodringsdag i Danmark var målet om økt nitrogeneffektivitet ett hovedtema. Et flerårig forsøk i England viste at kyrnes avdrått økte ved å gå opp fra 16 til 18 prosent råprotein. Ved å gå ned til 14 % råprotein gikk imidlertid melkemengden ned pluss at det var visse indikasjoner på dårligere fruktbarhet. Generelt mener Seges i Danmark at det fôres med for høyt proteinnivå. Å gi mer protein enn kyrne responderer med i økt melkeproduksjon er dårlig økonomi.

Les mer på landbrukgsinfo.dk (Seges)

Siste nytt

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?

Halvor og kuene – en perfekt match

Bilde …

Halvor Gauteplass innrømmer han er ku-nerd og at avdrått er viktig. I 2024 oppnådde han 13 528 kg EKM i besetningen på 31 årskyr med grovfôr dyrket høyt til fjells.

Gode gener frå Snåsa

Bilde …

I 2024 henta Geno heile 10 kalvar til Øyer. Desse er oppdretta av 8 ulike produsentar på Snåsa.

Hvilke soppsjukdommer finner vi i engvekster i Norge?

Bilde …

Endrede nedbørsmengder kombinert med høyere sommertemperaturer påvirker forekomsten av soppsjukdommer.

Finn mål som motivere og trigger i fasen du er i

Bilde …

Endret strategi i økologisk grovfôrdyrkinga har gitt mer melk.