Line fikser maten

Line Elvsåshagen undersøker hvordan det vi spiser skader kloden og dyra våre. Finner vi nye løsninger før det er for sent?

En serie i fem deler om de globale utfordringene for matproduksjonen. I serien reiser Line rundt og ser på kva konsekvensar maten vi et har for klimaet vårt og korleis global oppvarming skapar problem for dyrking av mat i framtida. I del 1 besøker Line gården til Hanna Storlien (avlsforsker i Geno).

Se serien her

Siste nytt

Kvigeoppdrett, ytelse og holdbarhet

Bilde …

Hvor godt vokser kvigene, og er det noen sammenhenger mellom brystomfang ved første kalving, ytelse og holdbarhet?

Allsidig eng øker avling og reduserer nitrogenbehov

Bilde …

En internasjonal undersøkelse publisert i Science viser at blanding av grasarter, belgplanter og urter øker produktiviteten, reduserer N-behovet og er klimamessig fordelaktig.

Opplevde låvebrann – bygde nytt landbruksbygg i massivtre

Bilde …

Ulende sirener og blålys som reflekteres i snøen. Tett røyk og flammer som sluker alt de rører ved. Vinduer som knuser i tusenvis av små glassbiter. I januar 2024 utspiller det seg et mareritt hos Leif Reier Tønneberg på Salerud gård i Aurskog Høland.

Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse

Bilde …

Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.

Friske dyr og fornøgde bønder i nytt fjøs

Bilde …

På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.