Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse
Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.
Marie og Olav Ringheim doblet kutallet og halverte arbeidstiden.

Gården rett utenfor Voss sentrum hadde et båsfjøs med plass til 11 kyr. Marie og Olav Ringheim gikk en runde med seg selv for å være sikre på at de ville fortsette med melkeproduksjon. Da den beslutningen var tatt var det heller ingen tvil om at de måtte modernisere fjøset. Med god hjelp i fjøsstellet av kårfolket har begge valgt å fortsette å jobbe heltid utenom bruket – Marie som sjukepleier og Olav i barnehage – men på sikt er planen å trappe ned på det uten at de helt har bestemt hvordan. Med ett barn på to år og ett på seks måneder blir det rimelig hektiske hverdager.
Les hele reportasjen i Buskap 8/2020
Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.
På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.
Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.
Vi er inne i høgsesongen for kalving og her er litt tips/råd om sjølve kalvinga, nemleg å få kalven levande og sprek ut, og å gi han ein god oppvekst med god vektauke og fråvær av sjukdom.
Geno og Tine har satt livstidsproduksjon på agendaen i 2025. Holdbarhet på melkekyr er en mye brukt bærekraftsindikator som har stort fokus internasjonalt. I denne artikkelen går vi inn på bruken av holdbarhet på kua som et mål på helse og dyrevelferd og ser på hva som kan gjøres for å få ned andelen ufrivillig utrangerte melkekyr.