Eget varemerke for SRB-kjøtt

SRB-foreningen i Sverige er på god vei til å varemerkebeskytte premiumkjøtt fra SRB-kyr.

Hensikten er å ta vare på merverdien også i slakteleddet. Varemerket vil hete SRBpremium og før jul ble det sendt søknad til EU om beskyttet opprinnelsesmerking. Dette er en prosess som kan ta 1,5 år,, men SRB-kjøtt er allerede på vei ut i markedet under eget merke. Leverandørene vil oppnå en høyere pris for slaktene de leverer og SRB-foreningen vil få lisensinntekter av ordningen. – SRB skal fortsatt være en melkerase, men dette handler om å videreforedle ei holdbar melkeku, sier Markus Lindström til Husdjur. Kilde: Husdjur 1/2020

Siste nytt

Kvigeoppdrett, ytelse og holdbarhet

Bilde …

Hvor godt vokser kvigene, og er det noen sammenhenger mellom brystomfang ved første kalving, ytelse og holdbarhet?

Allsidig eng øker avling og reduserer nitrogenbehov

Bilde …

En internasjonal undersøkelse publisert i Science viser at blanding av grasarter, belgplanter og urter øker produktiviteten, reduserer N-behovet og er klimamessig fordelaktig.

Opplevde låvebrann – bygde nytt landbruksbygg i massivtre

Bilde …

Ulende sirener og blålys som reflekteres i snøen. Tett røyk og flammer som sluker alt de rører ved. Vinduer som knuser i tusenvis av små glassbiter. I januar 2024 utspiller det seg et mareritt hos Leif Reier Tønneberg på Salerud gård i Aurskog Høland.

Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse

Bilde …

Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.

Friske dyr og fornøgde bønder i nytt fjøs

Bilde …

På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.