Allsidig eng øker avling og reduserer nitrogenbehov
En internasjonal undersøkelse publisert i Science viser at blanding av grasarter, belgplanter og urter øker produktiviteten, reduserer N-behovet og er klimamessig fordelaktig.
10 ernæringseksperter fra USA, Canada og USA oppfordrer amerikanskje myndigheter til å heve grensene for mettet fett i kostholdsanbefalingene.

Som i Norge er anbefalingen i USA maksimalt 10 prosent mettet fett i kostholdet, og ernæringsekspertene mener det er lite holdepunkter i vitenskapen for denne grensen. De skriver i et brev til amerikanske myndigheter at det ikke er vitenskaplige holdepunkter for at dagens grenser for mettet fett vil forebygge hjerte- og karsjukdommer eller redusere dødeligheten. De anmerker at det er indikasjoner i vitenskaplige undersøkelser for at mettet er assosiert med lavere risiko for slag. Videre skriver de at meieriprodukter der fettinnholdet ikke er redusert ikke er assosiert med noen negative risikoer for helse, inkludert fedme, diabetes og hjertesjukdommer. Tvert i mot viser noen studier at meieriprodukter der fettinnholdet ikke er redusert kan være assosiert med lavere risiko for overvekt.
Les hele saken hos milkbusiness.com
En internasjonal undersøkelse publisert i Science viser at blanding av grasarter, belgplanter og urter øker produktiviteten, reduserer N-behovet og er klimamessig fordelaktig.
Ulende sirener og blålys som reflekteres i snøen. Tett røyk og flammer som sluker alt de rører ved. Vinduer som knuser i tusenvis av små glassbiter. I januar 2024 utspiller det seg et mareritt hos Leif Reier Tønneberg på Salerud gård i Aurskog Høland.
Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.
På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.
Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.