Ernæringseksperter ber om økte grenser for mettet fett

10 ernæringseksperter fra USA, Canada og USA oppfordrer amerikanskje myndigheter til å heve grensene for mettet fett i kostholdsanbefalingene.

Som i Norge er anbefalingen i USA maksimalt 10 prosent mettet fett i kostholdet, og ernæringsekspertene mener det er lite holdepunkter i vitenskapen for denne grensen. De skriver i et brev til amerikanske myndigheter at det ikke er vitenskaplige holdepunkter for at dagens grenser for mettet fett vil forebygge hjerte- og karsjukdommer eller redusere dødeligheten. De anmerker at det er indikasjoner i vitenskaplige undersøkelser for at mettet  er assosiert med lavere risiko for slag. Videre skriver de at meieriprodukter der fettinnholdet ikke er redusert ikke er assosiert med noen negative risikoer for helse, inkludert fedme, diabetes og hjertesjukdommer. Tvert i mot viser noen studier at meieriprodukter der fettinnholdet ikke er redusert kan være assosiert med lavere risiko for overvekt.

Les hele saken hos milkbusiness.com

Siste nytt

Ammekubesetningar har også suksess med SenseHub

Bilde …

Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.

Valgte nytt fjøs framfor påbygg

Bilde …

Planen var å bygge om båsfjøset og skjøte på med et nybygg. Da prisforskjellen viste seg å være overraskende liten var ikke valget om å bygge alt nytt så vanskelig.Ingress

Enkelt om avl i Genopodden

Bilde …

I denne episoden går vi rett på sak og forklarer avl på en måte som gir mening i fjøset. Genopodden har med seg avlsrådgiver Svein-Egil Skartveit i studio.

Avlsverdisikkerhet og avlsframgang

Bilde …

Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.

Utprøving av biokull tilsatt i melk til kalv

Bilde …

Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.