Ernæringseksperter ber om økte grenser for mettet fett

10 ernæringseksperter fra USA, Canada og USA oppfordrer amerikanskje myndigheter til å heve grensene for mettet fett i kostholdsanbefalingene.

Som i Norge er anbefalingen i USA maksimalt 10 prosent mettet fett i kostholdet, og ernæringsekspertene mener det er lite holdepunkter i vitenskapen for denne grensen. De skriver i et brev til amerikanske myndigheter at det ikke er vitenskaplige holdepunkter for at dagens grenser for mettet fett vil forebygge hjerte- og karsjukdommer eller redusere dødeligheten. De anmerker at det er indikasjoner i vitenskaplige undersøkelser for at mettet  er assosiert med lavere risiko for slag. Videre skriver de at meieriprodukter der fettinnholdet ikke er redusert ikke er assosiert med noen negative risikoer for helse, inkludert fedme, diabetes og hjertesjukdommer. Tvert i mot viser noen studier at meieriprodukter der fettinnholdet ikke er redusert kan være assosiert med lavere risiko for overvekt.

Les hele saken hos milkbusiness.com