Gården utvikles gjennom generasjoner

2004-modellen bygges om til 2020-modell.

I 2004 ble det reist et nytt fjøs i forlengelsen av båsfjøser med 24 liggebåser, mjølkegrav og plass til oppdrettet på andre siden av fôrbrettet. Mjølkerom, smittesluse, og sosialt rom i 2. etasje med utsyn over fjøset. Fôrsentralen ble lagt inn i låven. Etter hvert ble tårnsiloene tatt ut av bruk og erstattet med rundballer og etter hvert en Haru fôrblander på låven. Stølsdrift er en naturlig del av driftsopplegget. Fra 1. juli nyter både kyr og familien det frie livet på stølen som ligger på 1000 meter over havet.

Les hele reportasjen i Buskap nr. 5 i 2020

Siste nytt

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?

Halvor og kuene – en perfekt match

Bilde …

Halvor Gauteplass innrømmer han er ku-nerd og at avdrått er viktig. I 2024 oppnådde han 13 528 kg EKM i besetningen på 31 årskyr med grovfôr dyrket høyt til fjells.

Gode gener frå Snåsa

Bilde …

I 2024 henta Geno heile 10 kalvar til Øyer. Desse er oppdretta av 8 ulike produsentar på Snåsa.

Hvilke soppsjukdommer finner vi i engvekster i Norge?

Bilde …

Endrede nedbørsmengder kombinert med høyere sommertemperaturer påvirker forekomsten av soppsjukdommer.

Finn mål som motivere og trigger i fasen du er i

Bilde …

Endret strategi i økologisk grovfôrdyrkinga har gitt mer melk.