Melk mot stress

Meierikonsernet Fonterra fra New Zealand lanserer melkeprodukt som skal hjelpe forbrukerne til å takle stress.

67 prosent av amerikanske forbrukere er bekymret for at har for høyt nivå av stress og nervøsitet, og de er mer bekymret for dette enn noen gang tidligere. Effekten av for stor mental belastning er koplet til alt fra dårlig humør og manglende evne til å fokusere til søvnmangel. Studier har vist at det er en sammenheng mellom stress og snacksspising (små mellommåltider). Fonterra ønsker å snu snacksspisingen til noe positivt. De har nå lansert produkter basert på melk anriket med fosfolipider. Fosforlipider er komplekse fettstoffer som finnes naturlig i melk og som i studier har vist øker evnen til å takle stress. Melken er produsert av kyr som ikek har fått GMO-fôr eller er behandlet med rBST (veksthormon) og som i hovedsak har spist gras.

Les hele saken hos edairynews.com her 

Siste nytt

Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse

Bilde …

Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.

Friske dyr og fornøgde bønder i nytt fjøs

Bilde …

På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.

Bovaer-problemer kan skyldes dårlig blanding av fôret

Bilde …

Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.

Tid for kalv – tid for å lykkast

Bilde …

Vi er inne i høgsesongen for kalving og her er litt tips/råd om sjølve kalvinga, nemleg å få kalven levande og sprek ut, og å gi han ein god oppvekst med god vektauke og fråvær av sjukdom.

Hvordan er holdbarheten på melkekyrne i din besetning?

Bilde …

Geno og Tine har satt livstidsproduksjon på agendaen i 2025. Holdbarhet på melkekyr er en mye brukt bærekraftsindikator som har stort fokus internasjonalt. I denne artikkelen går vi inn på bruken av holdbarhet på kua som et mål på helse og dyrevelferd og ser på hva som kan gjøres for å få ned andelen ufrivillig utrangerte melkekyr.