Sjekk meg ved avsining

Avsining er tidspunktet for å rydde opp i jurinfeksjoner.

Norske melkeprodusenter er verdensmestere i lavt antibiotikaforbruk, og slik ønsker vi å fortsette. Ytterligere perfeksjonering og forsvarlig reduksjon av antibiotikabruk er mulig ved at vi kan bli mer presise på behandling av høycelletallskyr i laktasjonen. For å lykkes med dette er det viktig å kun behandle kyr vi forventer god effekt av behandling – suksesskyr, på det tidspunktet som behandlingen virker best. Selektiv sinbehandling av kyr med smittsomme bakterier (S. aureus, Str. dysgalactiae eller Str. agalactiae) viser gode resultater i Norge. Helseoversikten på medlem.tine.no viser kuas historikk, som hjelper deg å avgjøre om kua er en kroniker (fiaskoku), som ikke bør behandles, eller en suksessku.

Les hele artikkelen i Buskap 8/2020