Systematikk gir resultater i grovfôrdyrkinga

Svein Helge Høyvik har en plan han følger og er bevisst på å dyrke grovfôr som er tilpasset behovet til de ulike dyregruppene.

Anne Blikshavn Høyvik og Svein Helge Høyvik driver melkeproduksjon i Tysvær med Kårstø-anlegget i nabolaget og avkjøring til vindkraftpark over egen grunn. Fôrdyrkingen står sentralt i drifta på gården. Til tross for et klima der tidsvinduene for høsting kan bli smale høstes det mye gras av god kvalitet hvert år. Det er systematikk og ikke tilfeldigheter i fôrdyrking, høsting og bruk av grovfôret og det gir resultater.

Les hele reportasjen fra Buskap 7/21 HER

Siste nytt

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?

Halvor og kuene – en perfekt match

Bilde …

Halvor Gauteplass innrømmer han er ku-nerd og at avdrått er viktig. I 2024 oppnådde han 13 528 kg EKM i besetningen på 31 årskyr med grovfôr dyrket høyt til fjells.

Gode gener frå Snåsa

Bilde …

I 2024 henta Geno heile 10 kalvar til Øyer. Desse er oppdretta av 8 ulike produsentar på Snåsa.

Hvilke soppsjukdommer finner vi i engvekster i Norge?

Bilde …

Endrede nedbørsmengder kombinert med høyere sommertemperaturer påvirker forekomsten av soppsjukdommer.

Finn mål som motivere og trigger i fasen du er i

Bilde …

Endret strategi i økologisk grovfôrdyrkinga har gitt mer melk.