Barn som drakk helmelk var tynnere

Rådene om å velge mager melk beskytter kanskje likevel ikke mot fedme, konkluderer forskere etter en gjennomgang av kunnskapen på feltet.

Helsemyndigheter i mange land, inkludert Norge, anbefaler magre meieriprodukter både til voksne og barn over to år. Statistikkene over hva befolkningen spiser, viser også at forbruket av helmelk stupte fra midten av 1980-tallet, mens lettmelkforbruket økte. Men kanskje er sammenhengen mellom fett i melka og risikoen for å legge på seg mer komplisert enn vi har trodd. Tidligere studier har antydet at de som drakk lette melkevarianter ikke var mer beskyttet mot overvekt enn de som fikk helmelk. Og nå viser en forskningsgjennomgang at barn som drakk helmelk i gjennomsnitt var tynnere enn de som fikk melk med redusert fettinnhold.

Les hele saken hos forskning.no