Ammekubesetningar har også suksess med SenseHub

Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Nye tanker slår dype røtter på Vinstra På søken etter lett utstyr, lave turtall, arter med røtter i ulik dybde og et høstetidspunkt som gir høg nok fordøyelighet og proteininnhold slik at det kan kombineres med kraftfôr med mest mulig norsk korn. Gleden er å utvikle, teste og endre.
Øyvind Sandvold sier det er jordbruk som er hans store interesse. Det å pløye jorda, få den perfekte pløgsla det gir arbeidsglede. Det å blande si engfrøblanding basert på egen kompetanse og tro på at det vil gi ei bedre eng enn forrige gang han pløyde opp. Hos Norgesfôr på Vinstra strekker de seg langt for å hjelpe bonden på Solbjør. De lytter, rister kanskje på hodet, men er og smertelig klar over at det slike bønder, foregangsbønder som tør å teste, ta sjanser for så å reise seg på nytt for å ta nye sjanser. På møterommet over fjøset med utsikt over Gudbrandsdalen på sitt beste er temaene mange… — Sjå her, sier Øyvind og viser meg Vaderstadkatalogen. Vaderstad har egen katalog som beskriver jordarbeiding med utdypende stoff for eksempel om meitemark, sopp og drenering. Øyvind kaller den jordbibelen og han bruke gjerne tid på å studere hvordan jordarbeidingsutstyr stilles inn.
Les hele reportasjen i Buskap nr. 3/2021 her
Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Planen var å bygge om båsfjøset og skjøte på med et nybygg. Da prisforskjellen viste seg å være overraskende liten var ikke valget om å bygge alt nytt så vanskelig.Ingress
I denne episoden går vi rett på sak og forklarer avl på en måte som gir mening i fjøset. Genopodden har med seg avlsrådgiver Svein-Egil Skartveit i studio.
Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.
Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.