Oppgraderte båsfjøset og bygde nytt til kjøttproduksjon

Tor Arne Karterud vil fortsette melkeproduksjonen i båsfjøset. Med nytt fjøs som nå brukes til kjøttproduksjon har han skaffet seg valgmulighet den dagen båsfjøset ikke lenger kan brukes.

Mens mange nå er i tanker om hvordan de skal komme fra båsfjøs til løsdrift, valgte Tor Arne Karterud på Skedsmo en annen vri. Han oppgraderte båsfjøset fra 1978 med et nytt melkeanlegg med skinnebane og avtakere for å fortsette melkeproduksjonen der. I 2018 sto et nytt fjøs på 1 000 kvadratmeter klart. Her er Tor Arne i ferd med å bygge opp kjøttproduksjon basert på NRF-krysninger. Det isolerte fjøset med dobbeltrekke og enkeltrekke med liggebåser på ene siden av fôrbrettet og binger med enkeltrekke på andre kan enkelt konverteres til melkefjøs senere. Et talleareal for kalvene er planlagt som et sted der en melkerobot kan plasseres om det blir aktuelt. Nå er det kun melkekua og kalver opptil 2 til 3 måneders alder som er igjen i båsfjøset.

Les hele reportasjen fra Buskap nr. 8/2021 HER

Siste nytt

Friske dyr og fornøgde bønder i nytt fjøs

Bilde …

På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.

Bovaer-problemer kan skyldes dårlig blanding av fôret

Bilde …

Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.

Tid for kalv – tid for å lykkast

Bilde …

Vi er inne i høgsesongen for kalving og her er litt tips/råd om sjølve kalvinga, nemleg å få kalven levande og sprek ut, og å gi han ein god oppvekst med god vektauke og fråvær av sjukdom.

Hvordan er holdbarheten på melkekyrne i din besetning?

Bilde …

Geno og Tine har satt livstidsproduksjon på agendaen i 2025. Holdbarhet på melkekyr er en mye brukt bærekraftsindikator som har stort fokus internasjonalt. I denne artikkelen går vi inn på bruken av holdbarhet på kua som et mål på helse og dyrevelferd og ser på hva som kan gjøres for å få ned andelen ufrivillig utrangerte melkekyr.

Alle piler peker oppover

Bilde …

Nytt fjøs og spisset avlsstrategi kombinert med dyktige og dedikerte ansatte har gitt kraftig oppgang i ytelsen og avlsverdiene bærer bud om at oppgangen fortsetter.