Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse
Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.
Torland gård klarer 0+ i gjennomsnitt for et 60-tall NRF-okser i året.
Tidligere ble oksene slaktet ved ca. 300 kg. Jofrid satt i Norturastyret da kvalitetstillegget ble innført og la da om til å levere tyngre okser for å få de opp i klasse. Målet var slakting ved 330 kg, men slaktedata fra siste år viser en snittvekt på 375 kg.
– Etter at oksene har passert 330 kg blir det litt vanskeligere å bedømme hvor tunge de er, synes Jofrid. – Det er jo lønnsomt å få oksene litt tyngre før de leveres så lenge det ikke blir for mye fett-trekk.
Les hele reportasjen i Buskap nr. 3 i 2022 HER
Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.
På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.
Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.
Vi er inne i høgsesongen for kalving og her er litt tips/råd om sjølve kalvinga, nemleg å få kalven levande og sprek ut, og å gi han ein god oppvekst med god vektauke og fråvær av sjukdom.
Geno og Tine har satt livstidsproduksjon på agendaen i 2025. Holdbarhet på melkekyr er en mye brukt bærekraftsindikator som har stort fokus internasjonalt. I denne artikkelen går vi inn på bruken av holdbarhet på kua som et mål på helse og dyrevelferd og ser på hva som kan gjøres for å få ned andelen ufrivillig utrangerte melkekyr.