Ammekubesetningar har også suksess med SenseHub

Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Avlsteori kan høres litt tørt og kjedelig ut, men det er fornuftig å ha litt grunnleggende kunnskap og forståelse innen avl dersom du ønsker å sikre at besetningen din oppnår god avlsframgang på de egenskapene du vil forbedre. Det er også veldig gøy med avl når en forstår hva som ligger bak tallene, strategiene og valgene som tas.
Det er utviklet verktøy i Geno avlsplan som gjør det mulig å følge utviklingen for alle egenskaper på besetnings- og landsnivå. Går den avlsmessige utviklingen i ønsket retning, eller må det gjøres justeringer? I en periode fremover planlegges det ulike avlsteoretiske drypp i Buskap som skal forsøke å koble avlsteori med praksis slik at det er enkelt for alle å forstå. Først ut er avlsframgang. Hvordan oppnås avlsframgang?
Les hele artikkelen fra Buskap 4/2022 HER
Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Planen var å bygge om båsfjøset og skjøte på med et nybygg. Da prisforskjellen viste seg å være overraskende liten var ikke valget om å bygge alt nytt så vanskelig.Ingress
I denne episoden går vi rett på sak og forklarer avl på en måte som gir mening i fjøset. Genopodden har med seg avlsrådgiver Svein-Egil Skartveit i studio.
Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.
Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.