Sommarmjølk på beite før bruk av utmarksbeite

Managementet vårt gir 25 prosent sommarmjølk på slutten av laktasjonen.

Me skiftebeitar og deler beitearealet inn i 6 skifter, der 5 skifter deler til saman 60 dekar, og arealet på andre sida av vegen er eit skifte.

Beita består hovudsakleg av engvekstar med kvitkløver. Dei siste to åra har me prøvd eit forsøksfelt med 5 dekar rug og raigras, og kjem til å prøva med 10–15 nye dekar i år. Det er veldig spennande med denne typen intensive beitevekstar som kan nyttast for å gi pause i engåra på beite, og dermed eit meir effektivt reiskap i den økologiske ugraskampen.

Les hele artikkelen fra Buskap 4/2022 HER

Siste nytt

Avlsverdisikkerhet og avlsframgang

Bilde …

Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.

Utprøving av biokull tilsatt i melk til kalv

Bilde …

Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.

Oversikt over mineral/vitamin-bolus til storfe

Bilde …

I 2018 publiserte Buskap ein artikkel om «Bolus som tilskudd av mineraler og vitaminer» og her er ei oppdatering av den oversikten. I tillegg har underteikna laga ei oversikt over teikn på mineral og vitaminmangel hjå storfe, sjå tabell 1.

Beiteperioden en nøkkelfaktor i kvigeoppdrettet

Bilde …

Her kommer uansett noen betraktninger og påminnelser om gjøremål før og i beiteperioden.

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?