Ammekubesetningar har også suksess med SenseHub

Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
To hele dager med Geonopodden! Programlederne Rasmus og Oda fikk en drøm oppfylt med podstudio under konferansen Storfe 2023. Fem nye episoder ligger nå ute.
Genopodden åpnet ballet med å få invitere Arne Bardalen sammen med Geno sin styreleder, Vegard Smenes, til en prat under konferansen Storfe 2023. I den neste var Laila Aass er Dr. Scient og forsker ved NMBU, Norges miljø-og biovitenskapelige universitet og Christian Anton Smedshaug, daglig leder i AgriAnalyse, hvor de har snakket om teamet "Avl og husdyrproduksjon i lys av klimautfordringene".Så kom turen til forbrukertrender, kostholdsråd og bærekraft. Hvor står forbrukeren oppi alt dette? Vi har hadde fått Anne Zondag og Katrine Lekang fra Matprat i studio.I den fjerde episoden var spørsmålet hva metan er og forskningsprosjektene på fôreffektivitet og metan som er i Gjester i denne episoden er Tine-rådgiver Heidi Skreden og prosjektleder i Geno Eli Hveem Krogsti.I den femte episoden tok vi en liten runde på Storfe 2023 for å høre hva alt fra deltakeret til arrangører tar med seg fra de to dagene på Gardermoen.
Du finner Geno-poddene fra Storfe 2023 HER
Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Planen var å bygge om båsfjøset og skjøte på med et nybygg. Da prisforskjellen viste seg å være overraskende liten var ikke valget om å bygge alt nytt så vanskelig.Ingress
I denne episoden går vi rett på sak og forklarer avl på en måte som gir mening i fjøset. Genopodden har med seg avlsrådgiver Svein-Egil Skartveit i studio.
Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.
Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.