Godt grovfôr skal lønne seg

Redusert proteininnhold i kraftfôret tilpasset innholdet i grovfôret vil spare kostnader uten at det går ut over mjølkeproduksjonen.

Bedre oversikt over grovfôrkvaliteten, ulik gjødslingspraksis og store endringer i råvarekostnader er bakgrunnen for at Felleskjøpet fornyer kraftfôrsortimentet til mjølkekyr. De nye tilrådningene er bedre tilpasset dagens grovfôrkvalitet. Vi ser muligheter for å redusere inngangen av protein i kraftfôr avhengig av proteinnivå i grovfôr, og samtidig oppnå minst like godt resultat i mjølkeproduksjonen.

Les hele artikkelen fra Buskap nr. 2 i 2023 HER

Siste nytt

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?

Halvor og kuene – en perfekt match

Bilde …

Halvor Gauteplass innrømmer han er ku-nerd og at avdrått er viktig. I 2024 oppnådde han 13 528 kg EKM i besetningen på 31 årskyr med grovfôr dyrket høyt til fjells.

Gode gener frå Snåsa

Bilde …

I 2024 henta Geno heile 10 kalvar til Øyer. Desse er oppdretta av 8 ulike produsentar på Snåsa.

Hvilke soppsjukdommer finner vi i engvekster i Norge?

Bilde …

Endrede nedbørsmengder kombinert med høyere sommertemperaturer påvirker forekomsten av soppsjukdommer.

Finn mål som motivere og trigger i fasen du er i

Bilde …

Endret strategi i økologisk grovfôrdyrkinga har gitt mer melk.