Varig endring i grovfôrproduksjon

Fokus på et fagområde over tid er som trening, det gjør litt vondt, men gir resultater.

Ole Ivar Kjernlie driver sammen med storfamilien gården Brendum i Vestre Gausdal. Foruten foreldrene, tre barn og kone har de tett dialog med familien for øvrig som også er gårdbrukere. Noen drar kanskje kjensel på navnet. Han har vært framme i rampelyset før i forbindelse med grovfôrdyrking og nettverksbygging. Likevel jeg ønsker å grave ytterligere for å finne ut mer. Med min egen erfaring fra prosjektjobbing og marginjakt er jeg særlig opptatt av å finne ut hvordan norsk matproduksjon kan bli mindre avhengig av ressurser utenfra.

Les hele reportasjen fra Buskap nr. 2 i 2023 HER

Siste nytt

Ta vare på grassurfôret – med ensileringsmiddel

Bilde …

Resultater fra melkekuforsøkene i prosjektet med kortnavn «Engprot» har vist at bruk av maursyrebasert ensileringsmiddel øker produksjon av melkeprotein og kan redusere nitrogenutslipp fra norske melkekyr sammenlignet med å ikke bruke ensileringsmiddel

Godt grovfôr er mulig også lengst mot nord

Bilde …

Verdens nordligste grovfôrkamp som ble arrangert sesongen 2024 viser at det mulig å få til både høge avlinger og god kvalitet i nord.

Har det vorte enklare å bygge nye fjøs til mellom 20 og 30 kyr?

Bilde …

I Tine registrerer vi auka interesse for å bygge lausdriftsfjøs, særleg i dei områda der driftseiningane er minst. Har vilkåra for bruksutbygging endra seg dei siste åra?

Fersk fjellbonde planlegger nytt fjøs

Bilde …

Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.

Med kurs mot eliten

Bilde …

For å bli avlsokse for NRF og Geno, må kalven passere et nåløye. Vi har fulgt 12391 Laupen fra kalv til eliteokse, og nå er det Laupen-avkom i kyr over hele landet. Det hadde ikke vært mulig uten sædruta!