Ammekubesetningar har også suksess med SenseHub

Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Under Dyrsku'n i Seljord ble Årets Unge Bonde 2024 kåret, og Genopodden var tilstede både i kulissene og i festsalen. Hør intervjuer med vinnerne, fjorårets vinner samt Landbruks- og matministeren.
"Årets Unge Bonde" har vært en ærefull tittel som har blitt delt ut i de siste femten årene. Prisen går til en person eller et par som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. Hva skal til for å få unge bønder inn i landbruket og for å bli? Vi har tatt en prat med statsråd Geir Pollestad og melkeprodusent og tittel-innehaver Marthe Bogstad. Statsråd Pollestad er opptatt av bonden skal ha inntekt til å leve av, og at det ikke skal være inntekter og velferdsordninger som gjør at de unge velger bort yrket. Hva er det beste rådet Pollestad fikk på Dyrsku`n? Og hva er det beste rådet han kan gi til unge bønder, eller de som vurderer å bli bonde? Marthe Bogstad forteller Rasmus og Oda om hennes år med tittelen "Årets Unge Bonde". Hun forteller om opplevelsene, og om fordelene om den korte kommunikasjonsveien til landbrukstoppen. Marthe har vært melkeprodusent i over ti år, og klar i talen hva hun mener om norsk landbrukspolitikk. Marthe er fantastisk ambassadør for norsk landbruk, med både lilla fjøsvegger, et stort smil og tydelig tale. Marthe har også vært en av årets jurymedlemmer, og gir følgende råd til årets vinner; - Bruk muligheten! Og så var det årets vinner, som viste seg å være i flertall. Hvem de er? Ja, det hører du her i Genopodden. Hør episoden her:
Med aktivitetsmålar tok Ole A Lerfald steget frå bruk av eigen okse til i hovudsak inseminering.
Planen var å bygge om båsfjøset og skjøte på med et nybygg. Da prisforskjellen viste seg å være overraskende liten var ikke valget om å bygge alt nytt så vanskelig.Ingress
I denne episoden går vi rett på sak og forklarer avl på en måte som gir mening i fjøset. Genopodden har med seg avlsrådgiver Svein-Egil Skartveit i studio.
Sammenligning avkomsgranskning og genomisk seleksjon.
Ni besetninger med ulike fôringsopplegg har vært med i prosjektet som har vart i fire måneder. Totalt ca. 150 kalver vært med i utprøvinga.