Bakteriane som øydelegg mjølkekvaliteten

Anaerobe sporedannande bakteriar gjev feilgjæring i ost, mens de aerobe fører til at mjølka søtkoagulerar.

Sporedannande bakteriar er ein bakterie som fins naturleg i jord og vatn. Under ugunstige forhold har han evna til å gå over frå ein tilstand som levande bakterie til å vera i kvilefase som spore. Under gunstige forhold vil han på nytt gå over til å vera ein aktiv bakterie.

Les hele artikkelen fra Buskap 3/2024 HER

Siste nytt

Krysningskalver kommer seg raskere etter sykdom

Bilde …

En ny studie fra Penn State University omtalt i irske Agriland viser at krysningskalver av melkerase og kjøttferase er mer hardføre enn sine renrasede motstykke..

NRF dominerer interbullresultater for mjølk

Bilde …

NRF-oksene har historisk vært utilnærmelige når det gjelder fruktbarhet og helse. Nå ligger NRF-oksene også på topp når det gjelder ytelse.

Vinterdysenteri kan bety melketap på 300 liter pr. ku

Bilde …

En norsk undersøkelse konkluderte med at konsekvensen av et utbrudd av vinterdysenteri (koronavirus) er et betydelig tap av melkeproduksjon ikke bare i akuttfasen, men også i en lang periode etterpå.

Kan vi bremse digital dermatitt?

Bilde …

Prosjektet «Smittsomme klauvsjukdommer i Vestlandet Nord» ble startet for å se om det var mulig å bremse spredningen av digital dermatitt (DD).

Er vi nøyaktige nok i kvigeoppdrettet?

Bilde …

I dagens situasjon med økt behov for melk og underskudd på drektige kviger i markedet er det viktigere enn noen gang å ha et bevisst forhold til kvigeoppdrettet.