Økologisk eller konvensjonell mjølk- og storfekjøtproduksjon?

I eit prosjekt Tine deltek i saman med Samfunns- og næringslivsforsking ved NHH, Nibio, Norsus, NLR og Nortura, har vi laga ein modell for å rekne på økonomien i økologisk mjølk- og storfekjøtproduksjon jamført med konvensjonell.

Modellen vi har laga søkjer å finne det produksjonsopplegget som gjev høgast mogleg dekningsbidrag gitt avgrensa areal, mjølkekvote og fjøsplass. For å nå målet kan modellen mellom anna velje blant ulike avdråttsnivå for kyr, ulik oppfôringstid for oksar frå 13 til 19 månader og dessutan tung og lett rase av kjøtfe. Les hele artikkelen HER

Siste nytt

Ta vare på grassurfôret – med ensileringsmiddel

Bilde …

Resultater fra melkekuforsøkene i prosjektet med kortnavn «Engprot» har vist at bruk av maursyrebasert ensileringsmiddel øker produksjon av melkeprotein og kan redusere nitrogenutslipp fra norske melkekyr sammenlignet med å ikke bruke ensileringsmiddel

Godt grovfôr er mulig også lengst mot nord

Bilde …

Verdens nordligste grovfôrkamp som ble arrangert sesongen 2024 viser at det mulig å få til både høge avlinger og god kvalitet i nord.

Har det vorte enklare å bygge nye fjøs til mellom 20 og 30 kyr?

Bilde …

I Tine registrerer vi auka interesse for å bygge lausdriftsfjøs, særleg i dei områda der driftseiningane er minst. Har vilkåra for bruksutbygging endra seg dei siste åra?

Fersk fjellbonde planlegger nytt fjøs

Bilde …

Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.

Med kurs mot eliten

Bilde …

For å bli avlsokse for NRF og Geno, må kalven passere et nåløye. Vi har fulgt 12391 Laupen fra kalv til eliteokse, og nå er det Laupen-avkom i kyr over hele landet. Det hadde ikke vært mulig uten sædruta!