Tok et omfattende grep da kalvehelsa sviktet i nyfjøset

Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.
Næringsverdien grovfôret har for dyra er ikke fast, men påvirka av rasjonssammensetninga. Rett fôring krever god styring og forutsetter kjennskap til næringsinnholdet i fôret. Analyser av ulike grovfôrparti, er et svært godt sted å begynne!
Artikkelen omhandler hva som påvirker både grovfôropptaket og utnyttelsesgraden, tiltak for å øke disse og hvilken økonomisk betydning dette har. Mandatet er klart; målet for hele næringa er å øke norskandelen og gjøre oss mindre avhengig av import. Da er mer og bedre grovfôr nøkkelen.
Les hele artikkelen fra Buskap 6/21 her
Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.
I denne episoden får du høre kjøttfe-entusiast Håkon Marius Kvæken dele verdifull innsikt om krysningsstrategier, avl og økonomisk gevinst.
Ung Bonde-vinnerne i 2024 droppet fjøsbygging da tilbudet om å bli med i samdrift dukket opp. Stølsdrifta fortsetter, og på hjemgården har de unge bøndene mange tanke rom hvordan drifta skal utvikles.
Tine og Geno setter i en artikkelserie søkelys på levetid og livstidsproduksjon. I denne artikkelen vil avlsarbeidet som utføres på holdbarhet på NRF beskrives.
Tor Arne Eilertsen innrømmer han er over snittet interessert i jurhelse og var blant de aller første som tok i bruk OCC-måleren i 2008. Noe av årsaken til interessen er kanskje hans bakgrunn som veterinær.