Målet er å produsere gode livdyr og kvalitetskjøtt

- Lite areal setter grenser for hvor mange dyr vi kan ha på gården. Derfor har vi opp gjennom årene etablert en avlsbesetning ved å utvikle kvaliteten på dyrene, sier Gunhild Sæteråsen og Jan Henning Guttersrud på Søstuen i Hurdal.

Gunhild Sæteråsen og Jan Henning Guttersrud har som mål å produsere gode livdyr av limousinrase og kjøtt av god kvalitet. Alle dyr er et resultat av semin. Limousinrasens fortrinn handler generelt om høy slakteklasse, god tilvekst, god fôrutnyttelse og som oftest lette kalvinger.

Les hele reportasjen fra Buskap 6/2023 HER

Siste nytt

Kvigeoppdrett, ytelse og holdbarhet

Bilde …

Hvor godt vokser kvigene, og er det noen sammenhenger mellom brystomfang ved første kalving, ytelse og holdbarhet?

Allsidig eng øker avling og reduserer nitrogenbehov

Bilde …

En internasjonal undersøkelse publisert i Science viser at blanding av grasarter, belgplanter og urter øker produktiviteten, reduserer N-behovet og er klimamessig fordelaktig.

Opplevde låvebrann – bygde nytt landbruksbygg i massivtre

Bilde …

Ulende sirener og blålys som reflekteres i snøen. Tett røyk og flammer som sluker alt de rører ved. Vinduer som knuser i tusenvis av små glassbiter. I januar 2024 utspiller det seg et mareritt hos Leif Reier Tønneberg på Salerud gård i Aurskog Høland.

Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse

Bilde …

Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.

Friske dyr og fornøgde bønder i nytt fjøs

Bilde …

På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.