Målet er å produsere gode livdyr og kvalitetskjøtt

- Lite areal setter grenser for hvor mange dyr vi kan ha på gården. Derfor har vi opp gjennom årene etablert en avlsbesetning ved å utvikle kvaliteten på dyrene, sier Gunhild Sæteråsen og Jan Henning Guttersrud på Søstuen i Hurdal.

Gunhild Sæteråsen og Jan Henning Guttersrud har som mål å produsere gode livdyr av limousinrase og kjøtt av god kvalitet. Alle dyr er et resultat av semin. Limousinrasens fortrinn handler generelt om høy slakteklasse, god tilvekst, god fôrutnyttelse og som oftest lette kalvinger.

Les hele reportasjen fra Buskap 6/2023 HER

Siste nytt

Tok et omfattende grep da kalvehelsa sviktet i nyfjøset

Bilde …

Sjuke kalver er arbeidskrevende og stjeler energi både fra kalv og bonde.

Geno-pod om krysningsstrategier

Bilde …

I denne episoden får du høre kjøttfe-entusiast Håkon Marius Kvæken dele verdifull innsikt om krysningsstrategier, avl og økonomisk gevinst.

Unge bønder med blikk for muligheter

Bilde …

Ung Bonde-vinnerne i 2024 droppet fjøsbygging da tilbudet om å bli med i samdrift dukket opp. Stølsdrifta fortsetter, og på hjemgården har de unge bøndene mange tanke rom hvordan drifta skal utvikles.

Levetid som egenskap i avlsarbeidet

Bilde …

Tine og Geno setter i en artikkelserie søkelys på levetid og livstidsproduksjon. I denne artikkelen vil avlsarbeidet som utføres på holdbarhet på NRF beskrives.

Celletallsmålinger gir kontroll på jurhelse

Bilde …

Tor Arne Eilertsen innrømmer han er over snittet interessert i jurhelse og var blant de aller første som tok i bruk OCC-måleren i 2008. Noe av årsaken til interessen er kanskje hans bakgrunn som veterinær.