Hente kunnskap for å ta ut marginene

Brit-Ellen Rustand Bøhn er en av de første i landet som har tatt alle de fire modulene av Storfeskolen, og hun synes digitale kurs er glimrende for en travel melkebonde.

Beskrivelse

Kilde

Brit-Ellen Rustand Bøhn og Ole Anders Hodnungseth driver en gård i Gol som han tok over etter en tante og onkel.

i har å gjøre med en melkeprodusenter som er over snittet aktive i kunnskapsinnhenting. Brit-Ellen kom ny på gården for få år siden og var ivrig på å lese seg opp. Først med Buskapartikler før det ble Go`kalven-kurs og senere har det bare ballet på seg. På kontorveggen henger blant annet kursbevis for alle de fire modulene i den digitale Storfeskolen. Brit-Ellen venter på den femte, men kan allerede smykke seg med tittelen cand.ku. Hun skryter av den digitale formen på kurset som gjør at en kan gå tilbake for å se det en ønsker å repetere – og det kan en gjøre så mange ganger en vil. Hun skryter av innholdet i Storfekole-modulene og forteller at det hender kurset surrer i bakgrunnen når hun og Ole Anders har lunsjpause.

Les hele reportasjen fra Buskap 2 i 2023 HER

Siste nytt

Opplevde låvebrann – bygde nytt landbruksbygg i massivtre

Bilde …

Ulende sirener og blålys som reflekteres i snøen. Tett røyk og flammer som sluker alt de rører ved. Vinduer som knuser i tusenvis av små glassbiter. I januar 2024 utspiller det seg et mareritt hos Leif Reier Tønneberg på Salerud gård i Aurskog Høland.

Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse

Bilde …

Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.

Friske dyr og fornøgde bønder i nytt fjøs

Bilde …

På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.

Bovaer-problemer kan skyldes dårlig blanding av fôret

Bilde …

Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.

Tid for kalv – tid for å lykkast

Bilde …

Vi er inne i høgsesongen for kalving og her er litt tips/råd om sjølve kalvinga, nemleg å få kalven levande og sprek ut, og å gi han ein god oppvekst med god vektauke og fråvær av sjukdom.